Svježe glasine o Battlefieldu otkrivaju sadržaj i naziv najnovijeg nastavka

Nakon glasina o ovogodišnjem izdanju Call of Dutya, nismo dugo čekali na informacije ispod pulta o novom Battlefieldu za kojeg znamo da je u izradi

Damir Radešić utorak, 30. ožujka 2021. u 14:33

Prije par dana su se pojavile glasine kako je Electronic Arts poslao istraživačke upitnike igračima Battlefielda glede novog poglavlja ovog popularnog FPS serijala. Pitanja su, prema Tomu Hendersonu koji ih je objavio na Twitteru navodno bila usmjerena prema Battle Passu, sustavu klanova i grupa u igri, F2P elementima, mapama koje tijekom igre evoluiraju i oružjima. Iako je Electronic Arts na njegovu objavu reagirao posprdno, Henderson je nastavio s objavom novih informacija i malo prije dopunio iste.

U njemu naime iznosi dodatne detalje o novom Battlefieldu koje je doznao iz navodno povjerljivih izvora koji su se ranije pokazali kao pouzdani. Prema istima, novo izdanje će nositi jednostavan naziv Battlefield bez brojčanih oznaka, te je direktni nastavak Battlefielda 4 smješten desetak godina u budućnost čime developeri imaju priliku kreirati vojno naoružanje koje je trenutno još uvijek u razvoju.

Kako Henderson primjećuje, okruženje će biti slično onome iz konkurentskog Black Opsa iz 2012. godine, pa možemo očekivati dronove, vojne robote, helikoptere, tenkove i razna druga borbena sredstva. U svojoj objavi, Henderson se osvrnuo i na nedavni leak na Redditu u kojem autor tvrdi da će novi nastavak ujedno biti i središnjica za sve ranije, što prema njegovim izvorima nije istina.

Battlefield će imati i novi sustav kampanje koji će biti fokusiran na nas i našu specijalnu jedinicu uz mogućnost biranja strane. Konkretno, SAD-a i Rusije koji predstavljaju supersile koje regrutiraju specijalne postrojbe prema sposobnostima, a sama kampanja navodno dolazi s opcionalnim kooperativnim načinom igranja. Multiplayer je pak opisan kao "Battlefield 3/4 na steroidima" uz veće i bolje bitke, što god to značilo, uz Battle Royale mod pod novim imenom zbog očite želje da ga igrači ne identificiraju kao Firestorm koji je podbacio.

Igrači će i dalje imati na izbor četiri različite klase, no umjesto različitih tehnoloških spravica, svaka će imati unikatnu sposobnost nalik na perkove iz Call of Dutya. Kao primjer navodi moguće nečujno kretanje za izvidnika ili brži trk za jurišnika, a svoje izlaganje završava najavom promotivnog videa i samog otkrivanja Battlefielda "negdje oko svibnja". Vidjet ćemo je li bio u pravu, no svakako zvuči realno i zanimljivo.