Sunčane naočale ACE Eyewear snimaju i streamaju video sadržaj

Tvrtka Acton, koja se inače bavi električnim skateboardima, predstavila je sunčane naočale ACE Eyewear koje mogu streamati video sadržaj ili slati video isječke na Facebook, Instagram i YouTube

Matija Pavlić ponedjeljak, 8. siječnja 2018. u 07:00

Po uzoru na Snapchatove Spectacles naočale, tvrtka Acton koja se inače bavi električnim skateboardima razvila je vlastite pametne sunčane naočale nazvane ACE Eyewear. Riječ je sunčanim naočalama koje su u mogućnosti streamati video sadržaj uživo ili slati snimljene video isječke na popularne društvene mreže i servise kao što su Facebook, Instagram i YouTube (Spectacles naočale omogućuju pohranu snimljenog sadržaja samo na Snapchat).

Konkretno, ACE Eyewear naočale su u stanju snimiti 8-megapikselne fotografije te snimiti HD video sadržaj (prisutna je širokokutna leća od 120 stupnjeva). Naočale su otporne na utjecaje vode i prašine zahvaljujući IP55 certifikatu. Snimanje započinje pomoću tipke na lijevom gornjem dijelu naočala, a što se tiče povezivosti dostupna je podrška za Wi-Fi (802.11n) te Bluetooth 4.1.

Za pohranu video materijala i fotografija dostupno je 4 GB interne memorije, same naočale imaju autonomiju od 1,5 sati kod snimanja sadržaja te 80 sati u stanju mirovanja (ugrađena je baterija s kapacitetom od 260 mAh). Omogućeno je do maksimalno 40 minuta konstantnog snimanja sadržaja, s time da se video snima u pravokutnom formatu (a ne u kružnom kao u slučaju Spectacles naočala), a cijena naočala, kada stignu u prodaju tijekom travnja, iznosit će 199 dolara.