Curve - fintech koji omogućava plaćanje telefonom uz bilo koju debitnu i kreditnu karticu

Apple Pay i Google Pay korisni su servisi koji omogućavaju plaćanje mobilnim telefonom, no samo uz one kartice čije banke izdavatelji podržavaju te usluge. Srećom, tu uskače Curve koji omogućava korištenje bilo koje kartice za plaćanje pametnim telefonom i zapravo jednom karticom mijenja sve druge…

Matija Gračanin četvrtak, 8. srpnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Curve 
Namjena Objedinjuje sve druge debitne i kreditne kartice
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Curve je sve popularniji fintech servisi koji se u odnosu na prevladavajuće usluge koje nude besplatne Visa ili Mastercard kartice uz niz pogodnosti, ističe činjenicom da kroz mobilnu aplikaciju objedinjuje sve druge kreditne i debitne kartice. No, ide i korak dalje.

Budući da je Curve kompatibilan s Apple Payom i Google Payom, zapravo omogućava da se vrlo jednostavno iskoristi bilo koja kartica za mobilno plaćanje, čak i ako banka izdavatelj kartice koju se dodaje u Curve zapravo službeno ne podržava ni Apple Pay ni Google Pay (u Hrvatskoj obje usluge podržavaju samo PBZ za određene kartice i odnedavno ZABA).

Na taj se način može riješiti gužve i lisnici i zapravo nositi samo jedna fizička Mastercard kartica (nju će se dobiti besplatno) ili, možda još bolje, nositi tek pametni telefon (i pametni sat) koji se može jednostavno koristiti za beskontaktno plaćanje na prodajnim mjestima koja podržavaju takav način plaćanja. Na umu još treba imati da se pri dodavanju svojih kartice u Curve mora imati dovoljno sredstava da se privremeno podmiri iznos nešto manji od jednog eura.

Još jedna prilično korisna stvarčica jest činjenica da Curve omogućava da se unutar 90 dana predomisli oko toga koju se karticu želi teretiti nakon što je samo plaćanje već obavljeno i tako efektivno birati koje će se debitna ili kreditna kartica točno teretiti.

Osim toga, tu su i druge mogućnosti kao što je povrat novca kod korištenja Cruve kartice u iznosu od jedan posto, mogućnost podešavanja pričuvne kartice koja će biti terećena u slučaju da prva bude odbijena, podrška za dodavanje kartica vjernosti te još štošta drugo. Usluga je u osnovnom izdanju besplatna, no uz plaćanje mjesečne naknade mogu se otključati i druge zanimljive mogućnosti.