LG napušta redoviti godišnji ciklus izdavanja novih smartphonea

Podpredsjednik LG-a Cho Sung-jin na CES-u je najavio kako će tvrtka odustati od redovitog godišnjeg izlaska novih modela smartphonea, u korist dužeg zadržavanja postojećih modela

Matija Pavlić petak, 12. siječnja 2018. u 07:00

Podpredsjednik LG-ja Cho Sung-jin je na konferenciji za novinare na CES-u najavio zaokret tvrtke na tržištu pametnih telefona.

Na pitanje o budućem LG G7 pametnom telefonu Cho Sung-jin je najavio kako se tvrtka više neće držati fiksnog godišnjeg izdavanja novih pametnih telefona. Umjesto toga u LG-ju se namjeravaju koncentrirati na duže zadržavanje postojećih modela te radi šireg izbora, na izdavanje više različitih varijanti uređaja iz G i V serija.

Iako nije bilo osvrta na financijsku situaciju LG-jeva mobilnog odjela poznato da je riječ o odjelu s financijskim problemima koji bi za kvartal od listopada do prosinca 2017. godine trebao zabilježiti financijske poteškoće 11 kvartal za redom. Ipak, tvrtka je tijekom 2017. godine uspjela smanjiti gubitke za više od 40% u odnosu na 2016. godinu, a taj bi se trend trebao nastaviti i tijekom 2018. godine.

Najveća zarada LG-jeva odjela za mobilne uređaje ne potječe od high-end već od budžetskih modela. LG namjerava napraviti odmak od mobilnih uređaja te se više posvetiti ostalim sektorima kao što je autonomna vožnja te roboti i televizori u kombinaciji s umjetnom inteligencijom.