Pokraden pun kamion EVGA RTX 30 grafičkih kartica

Kradljivici su pošteno 'omastili brk' nakon što su iz kamiona u Kaliforniji pokrali cijelu pošiljku najnovijih i tržišno vrlo traženih grafičkih kartica RTX 30 serije

Matej Markovinović ponedjeljak, 8. studenog 2021. u 09:01

Zahvaljujući globalnoj nestašici čipova, grafičke kartice RTX 30 serije gotovo je nemoguće pronaći, a situaciju su pogoršali i lopovi koji su 29. listopada pokrali cijelu pošiljku EVGA RTX 30 GPU-ova, objavio je na EVGA-inom forumu njihov voditelj proizvoda Jacob Freeman.

Naime, grafičke kartice nalazile su se u kamionu koji je putovao iz San Francisca u tvrtkin distribucijski centar u Južnoj Kaliforniji i trenutno nije javno poznato koliko ih je zapravo ukradeno.

„Velika je potražnja za ovim grafičkim karticama i svaka ima procijenjenu maloprodajnu vrijednost od 329,99 do 1959,99 američkih dolara“, napisao je Freeman ističući da EVGA neće registrirati ili poštivati bilo kakve zahtjeve za jamstvo ili nadogradnje ukradenih proizvoda.  

Korisnici koji misle da je njihova grafička kartica potencijalno ukradena, to mogu provjeriti unosom serijskog broja na EVGA-inoj stranici za provjeru jamstva ili mogu pokušati registrirati svoju karticu. Ako sve prođe bez problema, znači da ona nije dio ove drske pljačke, piše The Verge.

Ovo nije prvi, a vjerojatno ni zadnji put da su grafičke kartice na meti kradljivaca, pa je tako krajem prošle godine iz MSI-jeve tvornice u Kini ukradeno GeForce RTX 3090 kartica u vrijednosti od oko 340.000 dolara.