Otključavanje hotelske sobe pomoću iPhonea ili Apple Watcha

Za korištenje ove značajke iPhone treba biti pogonjen minimalno iOS-om 15, dok Apple Watch treba imati watchOS 8

Matej Markovinović petak, 10. prosinca 2021. u 15:05

Apple se udružio s Hyattom u svrhu predstavljanja nove značajke koja će omogućiti korisnicima da otključavaju svoje hotelske sobe pomoću iPhonea ili Apple Watcha, objavio je američki lanac hotela na svom službenom blogu.

Riječ je o korisnoj mogućnosti zbog koje više neće biti potrebno „čačkati“ po džepovima u potrazi za ključem od sobe, pogotovo nakon noćnog provoda. Naime, gosti će nakon rezervacije dobiti digitalni ključ koji će biti potrebno spremiti u Apple Wallet pomoću World of Hyatt aplikacije te će se on aktivirati prilikom dolaska u hotel, a deaktivacija će se izvršiti automatski prilikom odjave.

Foto: Hyatt
Foto: Hyatt

Zahvaljujući digitalnom ključu, ako gost u nekom trenutku poželi produljiti svoj boravak, moći će to napraviti bez odlaska na recepciju. Prema pisanju Engadgeta, ako se dogodi da je baterija na Apple Watchu ili iPhoneu pri kraju, automatski će se uključiti Power Reserve način rada koji će omogućiti otključavanje sobe bar još pet sati.

Valja istaknuti da trenutno samo šest Hyattovih hotela u Sjedinjenim Američkim Državama podržava ovu značajku, no s vremenom će se otključavanje soba pomoću iPhonea ili Apple Watcha omogućiti u hotelima diljem svijeta.