Samsung se pohvalio – sklopivi pametni telefoni prodaju se k'o ludi

Osim činjenice da su ove godine prodali četiri puta više sklopivih telefona, Samsung ističe i da su brojni korisnici telefona drugih brendova prešli na Z Flip 3

Matej Markovinović petak, 31. prosinca 2021. u 06:00

Samsungovi Galaxy Z Fold 3 i Z Flip 3 pametni telefoni nekima se čine kao loša investicija, dijelom zbog visoke cijene, ali i činjenice da ne nude u potpunosti flagship iskustvo, ako se, naravno, izuzme mogućnost sklapanja.

No, Samsung se objavom na svom blogu pohvalio da im prodaja sklopivih telefona nikad nije bila bolja. Naime, tvrtka tvrdi da su u 2021. prodali čak četiri puta više sklopivih telefona, nego u 2020. godini, a sve zahvaljujući, kako kažu, novom Z Foldu i Z Flipu.

„Kada je Samsung Electronics otkrio svoj prvi prototip fleksibilnog zaslona 2011. godine, malo je ljudi shvatilo da su svjedočili budućnosti mobilne industrije. Sada, desetljeće kasnije, Samsung je isporučio četiri puta više sklopivih uređaja nego 2020., premašivši trostruki rast tržišta koji su analitičari očekivali“, priopćili su iz južnokorejske tvrtke.

Budući da Samsung nije otkrio točne brojke prodanih uređaja, a navodno čini oko 88 posto ukupnih sklopivih telefona na tržištu, The Verge nagađa da su ih u 2021. godini prodali oko 10 milijuna. Tvrtka očekuje da će se ove brojke povećati 10 puta do 2023. godine, što su vrlo ambiciozne, ali sasvim realistične pretpostavke.

„Uspostavljajući potpuno novu kategoriju mobilnih uređaja prije desetak godina, Samsung je podigao ljestvicu mobilnih inovacija. Tvrtka će u sljedećem desetljeću nastaviti s izumima u mobilnom iskustvu“, zaključuju iz Samsunga.