KING ICT u 2021. godini zabilježio rast prihoda od 10%

Unatoč izazovima koje je pandemija stavila pred čitav poslovni svijet, iza KING ICT-a je uspješna poslovna godina

Bug.hr petak, 31. prosinca 2021. u 12:43

KING ICT objavio je svoje poslovne rezultate za 2021. godinu, za koju kažu da im je bila uspješna, unatoč pandemiji i svim izazovima povezanima s njom. Nastavili su suradnju s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informiranje, i implementirali su brojna ICT rješenja na zadovoljstvo svojih korisnika, kako na domaćem, tako i na stranom terenu.

Svoj su ekosustav vlasnički povezanih ICT specijalista proširili i s tvrtkom Omega SW, čime je broj ICT stručnjaka u ovoj kompaniji došao na više od 700.

Poslovanje u uvjetima pandemije

Na rad i poslovanje u uvjetima COVID-19 KING ICT se prilagodio tako da je djelatnicima omogućio da i u ovoj godini obavljaju posao na daljinu ili iz ureda.

Poslovni fokus ostao je na potpunoj digitalizaciji ključnih korisničkih poslovnih procesa kroz isporuke vlastitih rješenja i profesionalnih servisa na najmodernijim tehnološkim platformama globalnih proizvođača. Trenutačno su prisutni na tržištu zemalja Beneluxa i jačaju pozicije na regionalnom tržištu. Povećali su kapacitete i sposobnosti pružanja usluga u XaaS poslovnom modelu i broj servisa na vlastitim platformama koje nude tržištu.

Godinu su, poručuju, priveli kraju s rastom prihoda većim od 10%, zadržanom razinom profitabilnosti, povećanim brojem ukupno zaposlenih, rastom ugovorenih i realiziranih poslova na inozemnim tržištima i znatnim ulaganjima u vlastita platformska rješenja i proizvode.

Uspješna godina

Od projekata koji su obilježili godinu izdvojili su već spomenutu uspješnu suradnju s NATO-om, implementaciju SAP ERP rješenja za Telemach, hibridno e-mail rješenje za trgovački lanac Tommy, puštanje u produkciju SAP HR sustava za upravljanje ljudskim potencijalima za HAC, aplikaciju za samopopisivanje za Državni zavod za statistiku, MUP-ov Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama, isporuku opreme za CARNET-ov projekt e-Škole i desetak drugih.

Treću godinu zaredom prihvaćeni su u program SAP Cloud Focus Partner Initiative, stekli su 21 novi SAP certifikat te dobili nagrade za najbolje partnere od VMwarea, Della i Oraclea.

Kad je riječ o društveno odgovornom poslovanju, KING ICT opremio je prvu digitalnu učionicu budućnosti u Hrvatskoj na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, s 15 novih računala opremili su školu OŠ Ivan Goran Kovačić Gora na Banovini, a OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja donirali su opremu za izvođenje programa robotike, među ostalim.