Bohemia Interactive najavila Armu 4 i pustila u early access Arma Reforgera

Glasine su bile točne, Arma 4 uistinu jest u izradi, no dok ju čekamo, Bohemia Interactive nam daje prigodu da isprobamo Arma Reforger koji je rađen na istom grafičkom sustavu Enfusion

Damir Radešić srijeda, 18. svibnja 2022. u 12:55

Prije par dana krenula su šuškanja kako se Bohemia Interactive priprema za najavu novog poglavlja serijala Arma, što se jučer pokazalo točnim. Naime, autori su uistinu najavili četvrti nastavak, no o njemu baš nema nikakvih pametnih informacija izuzev kako je rađen njihovom novom grafičkom sustavu Enfusion, a mogućnosti istog su nam odlučili prikazati u samostalnom izdanju Arma Reforger koji je dostupan putem programa ranog pristupa na Steamu i za Xbox.

Prema službenom priopćenju, Arma Reforger će nam ponuditi samo mali dio onog što će Arma 4 u konačnici postati. Iako će spomenuti naslov biti nadograđivan i u konačnici napustiti early access, developeri kažu da im je Arma 4 veći prioritet, no nisu još spremni otkrivati detalje, iako nam nitko ne brani da prvi doznamo novosti prijavom putem svježe otvorenih web stranica.

Kako god bilo, za ne baš tričavih 29,99 eura, Arma Reforger nas vodi na otok Everon kojeg smo već ranije posjetili u Arma: Cold War Assaultu, a za ovu prigodu nas očekuje s potpuno modificiranim terenom uz hladnoratovske postavke.

Conflict i Game Master

Na izbor su nam dva načina igranja, Conflict i Game Master, od čega je prvi klasično timsko napucavanja sovjetskih i američkih vojnika, uz obaveznu suradnju među igračima, ispunjavanje zadataka, zauzimanje strateških pozicija i tako redom.

Game Master pak predstavlja platformu na kojoj igrači mogu kreirati i dijeliti modifikacije uz napomenu kako ih je moguće stvarati isključivo na PC-u, no koristiti ih mogu i igrači na konzolama.

Korištenjem softverskih alata simpatičnog imena Workbench, svatko sa znanjem skriptiranja u C# može dodavati prilagođeno ponašanje umjetne inteligencije, audio i vizualne elemente, pa čak i potpuno nove dijelove igrivosti, poručuju autori.