Xiaomi Amazfit Bip - pametni sat s autonomijom do 4 mjeseca

Xiaomijev pametni sat – Amazfit Bip neodoljivo podsjeća na Apple Watch, ali za razliku od originala bez nadopunjavanja baterije može izdržati do 4 mjeseca

Stjepan Bilić petak, 9. veljače 2018. u 16:23

Xiaomi je predstavio pametni sat – Amazfit Bip kojeg će se moći nabaviti i izvan Kine. Riječ je satu koji neodoljivo podsjeća na Apple Watch, ali za razliku od originala bez nadopunjavanja baterije može izdržati znatno duže – do 4 mjeseca.

Naravno, postoji kvaka. Da bi osigurali autonomiju od četiri mjeseca morat ćete odustati od naprednijih funkcija te koristiti samo one osnovne, prikaz vremena i funkcije praćenja sna i broja ukupno prijeđenih koraka (watch mode). Za nekih 45 dana autonomije morat ćete paziti da ne mjerite prijeđenu udaljenost duže od pola sata tjedno, da vam je zaslon na 10% osvijetljenosti te da ne primate više od 100 poruka na dan.

Najmanje vrijeme autonomije imat ćete ako uključite sve postojeće opcije, uključujući i GPS. U slučaju kada je potrebno napuniti bateriju za to ćete morati odvojiti maksimalno do 2,5 sata što naravno ovisi o tome koliko je baterija (190 mAh) bila ispražnjena.

Amazfit Bip je opremljen 1,28-inčnim LCD zaslonom osjetljivim na dodir. Zaslon je u boji i rezolucije 176 x 176 točaka. Od oštećenja štiti ga 2.5D Corning Gorilla Glass staklo treće generacije. Sat je otporan na vodu i prašinu (IP68) i podržava sve očekivane funkcije uključujući i mjerenje otkucaja srca (optički senzor).

Onyx Black, White Cloud, Kokoda Green i Cinnaber Red
Onyx Black, White Cloud, Kokoda Green i Cinnaber Red

Sve prikupljene podatke moguće je detaljno proučiti putem mobilnih uređaja temeljenim na iOS i Android platformama (Android 4.4+, iOS 8.0+). Kućište je od plastike, a narukvice od gume. Amazfit Bip težak je 18 grama, odnosno 32 grama zajedno s narukvicom.

Cijena sata na američkom tržištu je 99,99 USD i od ožujka 2018. godine moći će se nabaviti u četiri različite boje – Onyx Black, Cinnaber Red, White Cloud i Kokoda Green.