ASUS predstavio hrpu noviteta, među kojima je i ROG Phone 6 Pro od 18 GB RAM-a

ASUS-ov For Those Who Dare virtualni događaj donio je sa sobom brojne novitete, među kojima su se posebno istaknuli tvrtkini novi igraći mobiteli ROG Phone 6 i 6 Pro

Matej Markovinović četvrtak, 7. srpnja 2022. u 09:10

ASUS je na svom For Those Who Dare virtualnom događaju, predstavio brojne novitete, uključujući nekoliko igraćih slušalica, ROG Phone 6 seriju igraćih mobitela i širok izbor dodatne opreme koja će se posebice svidjeti igračima.

ROG Phone 6 i ROG Phone 6 Pro

Zvijezda događaja svakako su bili novi igraći mobiteli, ROG Phone 6 i 6 Pro, koji donose trenutno najjači mobilni hardver na tržištu. Oba modela pogonjena su najnovijim Qualcommovim SoC-om, Snapdragonom 8+ Gen 1, a standardna i Pro verzije zapravo se razlikuju po kapacitetu RAM-a te programabilnim AMOLED zaslonom na stražnjoj strani uređaja.

ROG Phone 6 i 6 Pro mogu se pohvaliti velikim 6,78-inčnim AMOLED HDR+ zaslonom razlučivosti 1080 x 2448, prilagodljivom frekvencijom osvježavanja od brzih 165 Hz, brzinom uzorkovanja dodira od 720 Hz te maksimalne svjetline od 1.200 nita. Riječ je, dakle, o zaslonu kojem igrači neće pronaći zamjerke, a koji je također zaštićen od udaraca i ogrebotina Corning Gorilla Glass Victusom.

Uz Snapdragon 8+ Gen 1, ROG Phone 6 dobiva konfiguraciju od 12 ili 16 GB RAM-a te 256 GB ili 512 GB UFS 3,1 interne memorije. S druge strane, ROG Phone 6 Pro dolazit će u konfiguraciji s čak 18 GB RAM-a. Za hlađenje pri napetim igraćim sesijama, zaslužan je novi sustav hlađenja, koji prema navodima ASUS-a, može sniziti temperaturu CPU-a do 10°C.

ASUS je također odlučio vratiti programabilne AirTrigger ultrazvučne tipke na boku i stražnjoj strani mobitela, koje podržavaju različite geste, uključujući nove značajke kao što su Dual Action, Press and Lift i Gyroscope Aiming.

Za bolje ozvučenje, tu je GameFX sustav simetričnih dvostrukih zvučnika, tri mikrofona, kao i 3,5-milimetarski priključak za slušalice. Zvuk je, kako navode iz ASUS-a, optimiziran u suradnji sa švedskim pionirom digitalnog zvuka, Diracom, koji je također zaslužan i za Dirac Virtuo značajku.

Kad je riječ o kamerama, ROG Phone 6 serija mobitela ih ima tri – glavni 50-megapikselni Sony IMX766 senzor, ultraširoka od 13 MP te makro kamera od 5 MP. Poboljšane su i softverske značajke, koje sada uključuju i HDR10+ Video Mode opciju, a tu je i prednja kamera od 12 MP za grupne selfije i prijenos videozapisa uživo na društvenim mrežama.

ROG Phone 6 i 6 Pro imaju bateriju od 6.000 mAh podijeljenu u dvije ćelije od 3.000 mAh, pa tako korisnici dobivaju dva USB-C priključka – jedan na dnu i drugi na bočnoj strani. Tu su i napredne značajke za održavanje zdravlja baterije, kao i HyperCharge adapter od 65 W za brzo punjenje.

Početna inačica ROG Phonea 6 (12/256 GB) moći će se kupiti po cijeni od 999 eura, dok će najjači ROG Phone 6 Pro (18/512 GB) koštati 1.299 eura.

ROG Cetra True Wireless Pro i ROG Cetra True Wireless

Osim mobitela, ASUS je predstavio i ROG Cetra True Wireless Pro i ROG Cetra True Wireless igraće slušalice, koje bi igračima trebale pružiti izvanredan zvuk i nisku latenciju.

ROG Cetra True Wireless Pro imaju ESS Quad DAC i AI mikrofon za uklanjanje buke te mogućnost jednostavnog prebacivanja između bežičnog i žičnog USB-C načina rada. U Bluetooth načinu, ove slušalice koriste Snapdragon Sound tehnologiju, isporučujući tako vezu niske latencije.

Nadalje, ROG Cetra True Wireless Pro slušalice, imaju više ANC načina za smanjenje pozadinske buke, što će svakako pripomoći u igranju kompetitivnih naslova.

ROG Delta S Wireless i ROG Delta S Core

ROG Delta S Wireless, prve su ROG dual-mode bežične slušalice za igranje. Može ih se koristiti u 2.4 Ghz ili Bluetooth načinima rada, za maksimalnu fleksibilnost pri povezivanju uređaja. Mogu se pohvaliti AI mikrofon za uklanjanje buke, koji bi trebao smanjiti pozadinsku buku i do 95 posto.

ROG Delta asortiman slušalica također uključuje i ROG Delta S Core, lagane slušalice od 270 grama dizajnirane prvenstveno s fokusom na udobnost.

Dodatna oprema

ASUS je na koncu predstavio i svoj novi ekosustav dodatne opreme, koja omogućuje igračima da poboljšaju svoje iskustvo igranja na ROG Phone 6 seriji mobitela. Dodaci uključuju AeroActive Cooler 6, Rog Kunai 3 kontroler, zaštitu za zaslon, razne futrole i još štošta toga.

Tvrtka je posebno istaknula AeroActive Cooler 6 koji ima AI termoelektrični hladnjak i ventilator, zahvaljujući kojem pruža povećani protok zraka za hlađenje mobitela. Iz ASUS-a navode da ovaj dodatak može sniziti površinsku temperaturu uređaja i za do 25 posto.

Osim toga, kada se pričvrsti za mobitel, AeroActive Cooler 6 također pruža korisnicima četiri dodatna fizička gumba za upravljanje u mobilnim igrama.