Windows 11 Photos dobiva integraciju za iCloud

Zahvaljujući integraciji koju je Microsoft započeo uvoditi, korisnici Appleovih uređaja moći će jednostavno prebacivati fotografije i videozapise iz iClouda u Photos aplikaciju za Windows 11

Matej Markovinović petak, 11. studenog 2022. u 10:32
📷 Foto: Microsoft
Foto: Microsoft

Microsoft je ovoga tjedna započeo s uvođenjem dugo očekivane iCloud integracije za Windows 11 Photos aplikaciju, koja bi korisnicima Appleovih uređaja značajno trebala olakšati prebacivanje fotografija i videozapisa na računala s Microsoftovim operativnim sustavom.

„Nedavno ažurirana aplikacija Photos u Windowsu 11, pažljivo je osmišljena kako bi olakšala organizaciju vaše kolekcije fotografije, bez obzira odakle dolazi vaš sadržaj – mobitela, kamere, iClouda ili OneDrivea – pogledajte ih sve zajedno u jednoj galeriji“, priopćili su iz Microsofta.

Za korištenje ove mogućnosti, korisnici moraju preuzeti najnoviju verziju Windows Photos aplikacije s Microsoft Storea te preuzeti i prijaviti se u iCloud za Windows. Nakon toga, potrebno je odabrati opciju sinkronizacije fotografija, nakon čega će se one onda pojaviti na računalu.

Dakle, korisnici Appleovih uređaja sada mogu cijelu biblioteku iCloud fotografija i videozapisa prenijeti na Windows računalo u svega nekoliko koraka. Iz Microsofta ističu kako će ta mogućnost biti dostupna svim korisnicima Windowsa 11 do kraja ovog mjeseca. Oni koji su još na „desetki“, ostat će – zakinuti.