Snipping Tool za Windows 11 konačno dobiva mogućnost snimanja zaslona

Nova opcija snimanja, koja dolazi više od četiri godine nakon predstavljanja, tada novog, snimanja zaslona za Windows, omogućit će snimanje cijelog ili dijela zaslona

Tomislav Stanković petak, 9. prosinca 2022. u 13:21
📷 Image: Microsoft
Image: Microsoft

Snimanje zaslona u alatu za izrezivanje, Snipping Tool, počinje se pojavljivati Windows Insidersima, navedeno je u objavi, i više neće biti potrebe za korištenjem aplikacija trećih strana kako bi se snimio sadržaj zaslona. Snimku je prije spremanja ili dijeljenja moguće pregledati.

"Znamo da je alat za izrezivanje omiljen među Insider zajednicom, stoga smo vrlo uzbuđeni što možemo predstaviti ugrađeni snimač zaslona s ovim ažuriranjem!" objašnjava Dave Grochocki, glavni voditelj proizvoda za Microsoftove Windows aplikacije. "Alat za izrezivanje uvijek je omogućavao brzo i jednostavno snimanje i dijeljenje sadržaja s vašeg računala, a s ugrađenim snimanjem zaslona proširujemo te mogućnosti na još više vrsta sadržaja."

S obzirom da je testiranje na Dev Channelu tek počelo vjerojatno će proći nekoliko tjedana ili mjeseci prije nego što ovaj alat za izrezivanje bude dostupan svima koji koriste Windows 11.

📷 Image: Microsoft
Image: Microsoft