Asus ažuriranjem 'pokvario' routere korisnika

Korisnici Asusovih routera proteklih su se dana požalili da im povezivanje više – ne radi. Asus je otkrio da je problem zapravo bio u jednom od nedavnih ažuriranja te ga je otklonio i ispričao se korisnicima

Matej Markovinović subota, 20. svibnja 2023. u 16:04
📷 Foto: Asus
Foto: Asus

Proteklih dana na društvenim mrežama i internetskim forumima, moglo se lako naići na žalbe onih koji su imali neobičnih poteškoća s povezivanjem na Asusove routere. Problem je, naime, zahvatio velik broj korisnika diljem svijeta, a sada se o njemu službeno oglasila i tajvanska tvrtka.

„Tijekom rutinskog sigurnosnog održavanja, naš tehnički tim otkrio je pogrešku u konfiguracije datoteke s postavkama našeg poslužitelja, što bi potencijalno moglo uzrokovati prekid mrežne povezanosti na jednom dijelu routera“, objašnjeno je na Asusovoj stranici za podršku.

📷 Screenshot: Asus
Screenshot: Asus

Kako prenosi Bleeping Computer, Asusovo službeno objašnjenje nije u potpunosti otkrilo o kakvoj je pogreški točno riječ. To je, doduše, otkrio jedan korisnik Reddita, tvrdeći da su problemi s povezivanjem uzrokovani oštećenom datotekom za ASD (Asus AiProtection).

„Kako su se routeri automatski ažurirali i primili oštećenu datoteku, počelo im je ponestajati prostora za datoteke i memorije te su se rušili. Ažuriranje firmvera to je gotovo u potpunosti popravilo, ali isto tako i jednostavno vraćanje routera na tvorničke postavke“, kaže korisnik Reddita.