Požar u potkrovnom rudniku u zagrebačkoj Dubravi

Zagrebački vatrogasci ovog su tjedna primili malčice neobičan poziv – „gori mi rudnik“ čulo se s druge strane slušalice. Pokazalo se kako je pozivatelj mislio na rudnik kriptovaluta

Stjepan Bilić petak, 27. travnja 2018. u 09:51

Vatrogasci, neovisno o tome u kojem dijelu svijeta djeluju, tokom radnog vijeka nagledaju se svega, od tragičnih do pomalo šaljivih situacija. Ovog puta je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca iz vatrogasne postrojbe Zagreb sve prošlo bez ljudskih žrtava, nastradalo je tek malo lamperije koju je ionako lako zamijeniti.

Zagrebački vatrogasci ovog su tjedna primili malčice neobičan poziv – „gori mi rudnik“ čulo se s druge strane slušalice. Kako se na kraju pokazalo požar nije izbio u pravom već u digitalnom rudniku kriptovaluta koji je bio smješten u potkrovlju jedne kuće u Dubravi.

Razlog požaru nije prekomjerna temperatura nastala zagrijavanjem računalne opreme već preopterećene električne instalacije. Tim povodom, putem službenog Facebook profila oglasili su se na šaljiv način i sami vatrogasci iz vatrogasne postrojbe Zagreb.

 

Nedavni požar krovišta u Zagrebu zapravo je, prema izjavi samog stanara, bio požar u rudniku. Rudniku kriptovaluta....

Posted by Vatrogasna postrojba Zagreb on Wednesday, April 25, 2018

Kako navode vatrogasci do požara je došlo zbog preopterećenja električnih instalacija na spoju u krovištu (panceru). Požar je zahvatio oko tri kvadrata krovišta (lamperije) i pritom nije bilo ozlijeđenih.

Ovaj događaj je dobar pokazatelj kako za rudarenje kriptovaluta nije dovoljno samo kupiti i upogoniti opremu, već treba povesti računa i o drugim stvarima, poput kvalitete električnih instalacija.