Zatvara se Google Research i pokreće novi istraživački odjel - Google AI

Google je odlučio svoj dosadašnji odjel Google Research preimenovati u Google AI; novi odjel usredotočit će se primarno na istraživanja bazirana na umjetnoj inteligenciji

Matija Pavlić utorak, 8. svibnja 2018. u 22:00

Google je odlučio zatvoriti svoj dosadašnji odjel za istraživanja Google Research kako bi otvorio potpuno novi odjel pod imenom Google AI.

Novi Google AI na jednom mjestu objedinjuje umjetnu inteligenciju te sve dosadašnje projekte Google Researcha. S obzirom na novi naziv odjela, može se zaključiti kako će se Google AI u budućnosti primarno usredotočiti na istraživanja vezana za umjetnu inteligenciju, koja nisu manjkala ni dosad.

Među projektima spominju se oni bazirani na računalnom vidu, zdravstvenim projektima i AutoML strojnom učenju. U sklopu ove promjene imena, Google je promijenio i imena stranica te blogova Google Researcha, što uključuje i profile na društvenim mrežama.

To je ujedno i sve što je zasad poznato o novom Google AI odjelu, dok bi više činjenica moglo biti poznato nakon ovogodišnje Google I/O konferencije.