Samsung Galaxy Note10 imat će 6,66-inčni zaslon

Glasine vezano uz Galaxy Note10 govore kako će dotični mati veći zaslon u odnosu na prethodnika, umjesto 6,44 inča, dijagonala zaslona bit će 6,66 inča

Stjepan Bilić utorak, 16. listopada 2018. u 13:42

Samsung će iduće godine na tržište izbaciti novi uređaj iz serije Galaxy Note. Ako nastave koristi dosadašnju šemu kod imenovanja to će biti Galaxy Note10 o kojemu već polako cure i informacije.

Prema korejskim izvorima idući će Note osim većeg broja u nazivu dobiti i veći zaslon. Prema izvoru dijagonala zaslona bi se sa sadašnjih 6,4 inča trebala povećati na 6,66 inča.

Ivor navodi kako je ovaj podatak izvukao iz dokumentacije koju je odjel Samsung Mobile poslao odjelu Samsung Display kako bi na vrijeme mogli krenuti s proizvodnjom Super AMOLED zaslona. U slučaju da je informacija točna Galaxy Note10 će u odnosu na Galaxy Note9 imati 8% veću površinu zaslona.

Izvor navodi i kako će prazninu između Galaxy S i Galaxy Note modela popuniti jedan od ukupno tri planirana Galaxy S modela. Jedan bi tako trebao imati zaslon dijagonale 5,8 inča, drugi od 6,2 inča, a treći od 6,44 inča.

Podsjetimo, Galaxy Note10 razvija se pod kodnim imenom DaVinci i na tržištu bi se trebao pojaviti tijekom druge polovine 2019. godine. Do tada ima dovoljno vremena da se ovi navodi potvrde ili odbace kao netočni stoga ih za sada uzmite s malom zadrškom.