Xiaomi Mi 8 Explorer dobio 960fps mod

Xiaomi je izdao novu softversku nadogradnju za Mi 8 Explorer Edition kojom je pored ispravljenih bugova donio i neke nove mogućnosti, primjerice mogućnost snimanja u 960 sličica u sekundi

Stjepan Bilić četvrtak, 6. prosinca 2018. u 06:00

Sredinom ove godine Xiaomi je predstavio tri nova mobitela, zapravo jedan – Mi 8, ali u tri izdanja – Standard, Explorer i SE. No, to ne znači kako je posao oko tog/tih mobitela završen, još uvijek je ostalo dovoljno mjesta za takozvano peglanje softvera.

Jedna od zanimljivih izvedbi je svakako Explorer Edition kod kojeg je stražnja stranica kućišta prozirna. Zahvaljujući tome, vidljiva je unutrašnjost uređaja i njegove komponente ili se barem tako mislilo dok se nije otkrilo kako se radi o naljepnici. Podsjetimo, Xiaomi se po tom pitanju pravdao kako nije moguće prikazati unutrašnjost uređaja radi dizajna, ali da jest izgledala bi upravo ovako kako je dočarano naljepnicom.

No, kako god bilo, hardver koji ga čini te softver koji ga pogoni su stvarni. Shodno tomu, Xiaomi je izdao novu softversku nadogradnju kojom na Mi 8 Explorer Edition odnosi MIUI V10.1.2.0.PEHCNFI inačicu operacijskog sustava MIUI 10.

Nova inačica temelji se na Androidu 9.0 Pie i donosi par značajki koje uređaj u originalu nije imao. najveća novost je svakako 960fps mod koji omogućava snimanje videa u 960 sličica u sekundi. U originalu je bilo podržano snimanje videa u 240 sličica.

Zatim tu je i dodatak naziva – Super Night Scene. Sam naziv dovoljno govori sam za sebe – namjena mu je omogućiti snimanje kvalitetnih noćnih fotografija. Kako bi u tome uspio prilikom fotografiranja snima osam fotografija od čega svaka ima drugačiju ekspoziciju. Potom ih sastavlja u jednu, svjetliju, ali bolje kvalitete.