Mi 9 i u transparentnom Alita: Battle Angel izdanju

Xiaomi će pored standardne izvedbe flagshipa Mi 9 predstaviti i jednu specijalnu koja će imati transparentnu stražnju stranicu i koja će se na tržištu naći pod nazivom Mi 9 Alita: Battle Angel

Stjepan Bilić utorak, 19. veljače 2019. u 06:01

U hrvatskim kinima trenutno se prikazuje i film Alita: Battle Angel. No, dotični će svoju premijeru u Kini doživjeti tek 22. veljače što su u Xiaomiju odlučili iskoristiti kao dodatnu reklamu za svoj ovogodišnji flagship Mi 9.

Naime, osim standardnog modela Xiaomi će i ove godine predstaviti i posebno izdanje koje će imati transparentnu stražnju stranicu. Zahvaljujući tome, kupci će moći vidjeti kakav je raspored komponenti unutar kućišta. Za sada nije poznato hoće li ovog puta biti vidljive prave komponente ili će kao u slučaju prošlogodišnjeg Mi 8 Explorera Xiaomi opet posegnuti za naljepnicama.

No, kako bilo sve i da opet posegnu za naljepnicama one će vjerno prikazati na kojem se mjestu nalazi koja komponenta, njezin oblik i veličinu. Ovakav model nosit će posebni naziv – Mi 9 Battle Angel što se jasno vidi na stražnjoj strani uređaja. Dotični model imat će i 12 GB RAM-a.

Osim ovog naziva Xiaomi posebno ističe kako se mobitel temelji na MIUI-u te kako će imati podršku za Super MI, što je Xiaomijeva CPU Boost tehnologija za podizanje performansi uređaja kada je to posebno potrebno, primjerice tijekom gaminga.

Zahvaljujući transparentnoj stranici vidi se i podrška za bežično punjenje baterije. Cijena ovakvog posebnog modela bi također trebala biti posebna (čitaj: veća) oko 785 eura, no kolika će zasigurno biti znat ćemo za dva dana, 20. veljače kada Xiaomi službeno predstavi Mi 9.