Kažu da je Dome Glass jedina zaštita koja bez posebnih otvora radi s ultrazvučnim skenerom

Kažu da je Dome Glass jedina zaštita za zaslone koja ne treba posebne otvore kako bi ultrazvučni skeneri integrirani u zaslone novih mobitela radili

Stjepan Bilić ponedjeljak, 18. veljače 2019. u 20:58

Za dva dana Samsung će održati ovogodišnji UNPACKED događaj na kojemu će predstaviti nove mobitele iz linija Galaxy S i Galaxy Fold. Sve što smo o dotičnima do sada doznali možete provjeriti na gornjim poveznicima.

Nakon što Samsung predstavi ovogodišnje flagshipe na svoje će doći i proizvođači dodatne opreme poput punjača, raznih kabela, maski, zaštitnih futrola, ali i proizvođači zaštitih folija i stakala kojima se o mogućih oštećenja štiti zaslon uređaja. Nedavno smo imali prilike vidjeti kako jedan od Galaxyja S10 koristi zaštitu za zaslon, no ista je u donjem dijeli imala izrez u obliku kruga koji dosta podsjeća na iPhoneovu Home tipku.

Razlog postojanja izreza je taj što se u tom dijelu unutar zaslona nalazi ugrađen ultrazvučni skener otiska prsta koji ne radi ako je prekriven staklom ili folijom. No, čini se kako je tvrtka Whitestone doskočila tom problemu jer tvrdi kako jedina ima tehnologiju koja omogućava da se cijeli zaslon prekrije zaštitnim staklom, a da ultrazvučni skener i dalje radi bez problema.

Kako stoji na njihovim internetskim stranicama između zaštitnog stakla i zaslona ne smije biti praznog prostora, ma koliko god on bio malen i oku nevidljiv. Da bi te mikro procjepe eliminirali koriste Advanced LOCA tehnologiju što je zapravo skraćeni naziv za napredno, tekuće, optičko, prozirno ljepilo koje se nalazi između zaštitnog stakla i zaslona.

Whitestone tvrdi kako jedino njihovo Dome Glass staklo omogućava da se prekrije cijela površina zaslona, a da se i dalje može koristiti ultrazvučni skener. Cijena Dome Glass stakla je 59,99 USD, a u pakiranju dolaze dva komada i sav potreban alat za njihovu montažu (okvir i UV lampa). Detaljnije specifikacije nalaze se na službenim stranicama proizvođača.