Kina u sklopu borbe protiv piratstva zatvorila 361 internetsku stranicu

Kineske vlasti objavile su kako su provele akciju usmjerenu protiv stranica koje šire piratski sadržaj što je rezultiralo gašenjem 361 internetske stranice i uhićenjem 251 osoba

Matija Pavlić ponedjeljak, 6. svibnja 2019. u 15:50

Kina se odlučila obračunati sa svojim brzorastućim crnim tržištem piratskog sadržaja.

Prema pisanju internetske stranice TorrentFreak, u akciji čije je rezultate predstavilo tamošnje Ministarstvo za javnu sigurnost ugašena je 361 internetska stranica koja je sadržavala piratski sadržaj, s Interneta je uklonjena 57 aplikacija putem kojih se moglo doći do piratskog sadržaja te je uhićeno ukupno 251 osoba povezanih s distribucijom piratskog sadržaja.

Među statističkim podacima koje valja izdvojiti je aplikacija za piratske filmove Twist Film koja je navodno do gašenja imala 100 milijuna korisnika i nudila je oko 150 tisuća filmskih naslova. U jednoj kineskoj regiji uhićeno 59 osoba zajedno s 13.600 primjeraka različitog hardvera kao što su poslužitelji i oprema za reprodukciju te enkripciju.

Ova akcija dolazi u vrijeme početka novog kruga pregovora oko trgovinskih sporazuma između Kine i SAD-a koji se održavaju u Pekingu.