Amazon preuzeo slavni filmski studio MGM

Prošlo je gotovo godinu dana otkako je ovo preuzimanje najavljeno, a sada je postalo i službeno. Filmski studio MGM postao je dijelom Amazona i njegovi će sadržaji biti dostupni na usluzi Prime Video

Sandro Vrbanus petak, 18. ožujka 2022. u 09:46

Još prošloga svibnja počelo se pričati o tome da će Amazon preuzeti filmski studio MGM. U velikom preslagivanju na medijskoj sceni SAD-a ovih se dana dovršava i tada najavljeno spajanje WarnerMedia i Discoveryja, a posao pripajanja MGM-a Amazonu okončan je ovoga tjedna. Bezosova kompanija za filmski je studio i njihov katalog sadržaja platila 8,5 milijardi dolara, a potpuno će ga integrirati u svoju kompaniju Amazon Studios.

James Bond na Amazonu

Katalog od preko 4 tisuće filmskih naslova i više od 17 tisuća epizoda raznih televizijskih serija bit će, pak, pridodan ponudi streaming usluge Amazon Prime Video. Neki od poznatih naslova kojima MGM raspolaže su James Bond, Hobbit, RoboCop, Sluškinjina priča, Rocky/Creed, Plavuša s Harvarda, The Voice, Survivor, Pink Panther, Fargo, Stargate… za svoja su postignuća u proteklih gotovo stotinu godina dobili 100 nagrada Emmy i 180 Oscara.

Najavljeno je kako će kompanije u budućnosti zajedničkim snagama stvarati nove sadržaje. Akviziciju su odobrili i u Europskoj komisiji.

MGM je osnovan 1924. godine i tijekom gotovo jednog stoljeća bio je poznat većinom pod imenom Metro-Goldwyn-Mayer Pictures i po amblemu lava koji se pojavljivao na početku njihovih filmova i serija. Trenutačno u sklopu tog studija posluju i podružnice American International Pictures, Orion Pictures, Epix Entertainment i United Artists.

📢 Besplatna dostava

TOP!

iPad 9th

10.2", WiFi, Bluetooth, GPS, 64GB. Idealan je za posao ili zabavu.

3.249 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 250

Internet radio, glazbeni streaming, Hi-Res audio reprodukcija, Heos aplikacija, Amazon Alexa, Airplay 2, Bluetooth, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

2.899 kn Kupi

Stand-mount zvučnici

DALI OBERON 3

Bass Reflex, 7" drvena vlakna woofera, 29 mm mekana kupola visokotonca, 47 - 26,000 Hz, 87 dB, 6 ohma, 108 dB, 25 - 150 W.

3.599 kn Kupi