Apple zatvara sve trgovine izvan Kine na dva tjedna

Nakon što je prvo zatvorio, pa nedavno i ponovno otvorio, svoje Apple Store dućane u Kini, sada se ista situacija ponavlja sa svim trgovinama diljem svijeta

Sandro Vrbanus subota, 14. ožujka 2020. u 15:15

Globalno širenje koronavirusa nagnalo je Apple na prilično radikalan potez. Prvo su u Kini bili zatvorili sve svoje trgovine, ali su ih nedavno i otvorili nakon što je najveća kriza prošla. No, nakon Kine virus je počeo harati svijetom pa Apple reagira i na tu pojavi na isti način – najavili su, naime, da će sve svoje trgovine izvan Kine zatvoriti na dva tjedna.

Zatvoreno do 27. ožujka

Smanjivanje mogućnosti za širenjem virusa ostvarivo je ako se smanji količina međuljudskog kontakta, pa je Apple odlučio do 27. ožujka privremeno obustaviti rad svih svojih fizičkih Apple Store trgovina kako bi zaštitio prije svega svoje zaposlenike i kupce. Sve ostale usluge, webshop i korisnička podrška ostaju aktivnima. Appleovi zaposlenici u svim uredima izvan Kine imat će fleksibilnost po pitanju rada od kuće ako im to priroda radnog mjesta dozvoljava.

Donacije za borbu protiv koronavirusa

Dodatno, Apple je do sada donirao ukupno 15 milijuna dolara na globalnoj razini za smanjenje krize izazvane koronavirusom i bolešću COVID-19. Također, kompanija najavljuje da će sve individualne donacije svojih zaposlenika udvostručiti kako bi se pomoglo lokalnim, nacionalnim i međunarodnim naporima u odgovoru na ovu kriznu situaciju.

Prvi čovjek kompanije Tim Cook uz ovu je objavu poručio da su, kao i uvijek, u Appleu spremni pomoći i odgovoriti na velike izazove na primjeren način. Ranije ovoga tjedna su, podsjećamo, najavili da će ovogodišnja developerska konferencija WWDC biti održana isključivo online.