Digitalna agencija ecx.io postaje IBM iX Hrvatska

Visokoobrazovani stručnjaci ove digitalne agencije iz njihovih ureda u Zagrebu i Varaždinu odsad rade pod novim nazivom – IBM iX Hrvatska

debug.hr četvrtak, 28. travnja 2022. u 13:03

Digitalna agencija ecx.io, koja u Hrvatskoj tijekom posljednjih pet godina bilježi stopu rasta od čak 750%, a urede ima u Zagrebu i Varaždinu, svoj rad od sada nastavlja pod brendom IBM iX Hrvatska.

Ovu digitalnu agenciju IBM je preuzeo 2016. godine kako bi zadovoljio rastuću potrebu za digitalnom, kreativnom i dizajnerskom stručnošću. ecx.io (s uredima u Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj) i IBM-ovi studiji od tada blisko surađuju i nude usluge savjetovanja, dizajna i tehnologije. Suradnja će ovom promjenom postati još intenzivnija.

"Ostvarili smo veliku stopu rasta u Hrvatskoj i nastavljamo taj trend. Službenim preimenovanjem naši će se zaposlenici sada predstavljati kao članovi obitelji IBM iX, jednog od najvećih svjetskih pružatelja usluga digitalnog iskustva. Što zasigurno ima veliki utjecaj i na motivaciju. Osim toga, na ovaj način stvoreni su uvjeti koji promiču osjećaj jedinstva, a naši partneri i klijenti imaju velike koristi od toga", kaže Mario Horvat, izvršni direktor IBM-a iX Hrvatska.

Tim koji raste

Nastavno na najnovije promjene i planove za budućnost, IBM iX Hrvatska želi zaposliti još visokoobrazovanih stručnjaka, te otvaranjem novog ureda dodatno širiti poslovanje u Hrvatskoj.

Mario Horvat, IBM iX
Mario Horvat, IBM iX

"Na temelju sjajne suradnje s vrhunskim sveučilištima u Hrvatskoj, uspjeli smo zaposliti mnoge mlade stručnjake i talentirane programere. Mnogi naši zaposlenici su s nama od samog početka i sada vode međunarodne timove profesionalaca. Neprestano smo u potrazi za novim talentima i još uvijek imamo mnogo slobodnih radnih mjesta. Nikada nismo prestali zapošljavati, rasti i uvoditi nove talente tijekom posljednjih sedam godina", poručuje Mario Horvat, izvršni direktor IBM-a iX Hrvatska.

Nastavak uspješne priče

Kao dio IBM Consultinga, IBM-ovog odjela za savjetovanje i usluge, IBM iX jedan je od najvećih svjetskih pružatelja digitalnih iskustava. Koristeći okvire kao što su IBM Garage i Enterprise Design Thinking, stručnjaci zaposleni u IBM-u iX rade na održivim poslovnim modelima, digitalnim uslugama i iskustvima krajnjih korisnika. Osim toga, IBM iX održava vrhunska partnerstva s dobavljačima softvera kao što su Adobe, Salesforce i SAP CX.

IBM iX – jedna od najvećih digitalnih agencija na svijetu

IBM iX osnovan je 2014. godine, a akronim iX skraćenica je za Interactive Experience. IBM iX, od svog osnivanja postao je jedna od najvećih mreža digitalnih agencija na svijetu. Danas oko 17.000 stručnjaka - uključujući stratege, konzultante, dizajnere, programere i arhitekte podataka – radi u više od 50 IBM iX Studija diljem svijeta. U DACH regiji i Hrvatskoj više od 1200 zaposlenika raspoređeno je na 13 IBM iX lokacija.

IBM iX bit će partner ovogodišnjeg .debuga, na kojem će održati dva predavanja i imati izlagački booth, pa ćete njihovu ekipu stručnjaka imati prilike tamo uživo upoznati.  Njihov Moreno Grgurić održat će predavanje pod naslovom "Agilna kultura, i zašto nam je zapisana u DNK", a Andrija Kranjec govorit će o "Decoupled arhitekturi i mikroservisima u sredini".