EA se vraća na Steam, Star Wars Jedi: Fallen Order je prva nova igra koja se prodaje

Kao što su prije par dana mnogi pretpostavili, EA je danas službeno potvrdio novo partnerstvo s Valveom i ponovni početak prodaje njihovih novih igara na tom servisu

Mateja Šop utorak, 29. listopada 2019. u 16:42

Prije četiri dana je EA putem društvenih mreža podijelio kratak video u kojem su snimili šalicu na kojoj je bio njihov logo i iz koje je izlazila para. Mnogi koji su odlučili komentirati taj njihov potez zaključili su da se ovaj izdavač sprema najaviti da će opet početi prodavati svoje igre na Valveovom servisu, da bi danas stigla potvrda da su bili u pravu. Prvi puta nakon otvaranja trgovine i pokretanja njihovog launchera Origin prije osam godina će neki novi naslov biti dostupan za igranje i na nekom drugom servisu.

Novo partnerstvo EA-ja i Valvea započinje prodajom nove igre u serijalu Star Wars, Jedi Fallen Order, koja stiže za nešto više od dva tjedna. Predbilježbe na Steamu su otvorene od danas, pa svi koji žele mogu taj single player spoj akcije i RPG-a nabaviti i na toj platformi. Osim toga je objavljeno kako će do kraja godine izaći Unravel 2 i The Sims 4 sa svojim ekspanzijama, dok će druge Origin ekskluzive kao što su Battlefield V, FIFA 20 i Apex Legends postati dostupne nekad iduće godine.

Osim samih igara, EA će putem Steama na proljeće 2020. početi prodavati i svoju EA Access pretplatu, a u planu je podrška za cross-play između dva servisa, kao i povezivanje računa. Što se pretplate tiče, potpredsjednik EA-ja Mike Blank rekao je da ne vjeruje da će third party igre biti dostupne (igre drugih izdavača i timova), ali bi ostatak trebao funkcionirati kao i kad pretplatu nabavite na Originu - 3,99 eura mjesečno za EA Access pretplatu i pristup katalogu igara iza kojih stoji EA, kao i popust, te Trial verzije.

Predsjednik Valvea, Gabe Newell, izjavio je sljedeće: "Danas je dobar dan za gamere. Uzbuđeni smo oko partnerstva s EA-jem ne samo zato što će na Steamu nuditi svoje odlične igre i pretplatu, nego i zato što ćemo povezati naše igraće zajednice na do sada neviđen način, koji će koristiti i igračima i developerima diljem svijeta". Hoće li EA prodavati svoje igre i na drugim servisima, kao što je nedavno otvoreni Epic Games Store, zasada nisu spremni reći, ali je Blank rekao da su "otvoreni za nova partnerstva".

Uz ovu vijest i otvaranje predbilježbi za Star Wars Jedi: Fallen Order stigao je i novi trailer za tu igru koja će 15. studenog izaći za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Možete ga pogledati u nastavku, a ako vas zanima što točno Respawn Entertainment priprema, bacite oko na službene stranice.