Epic Games kupio Mediatonic, autore odličnih Fall Guysa

Obzirom na planetarni uspjeh kojeg je casual naslov Fall Guys ostvario, bilo je pitanje vremena kada će se u priču uključiti veliki igrači i pod svoje okrilje dovesti ove genijalce

Damir Radešić srijeda, 3. ožujka 2021. u 12:28

Prošlog ljeta smo se kao i milijuni igrača iznenadili jednostavnim konceptom Fall Guysa koji nam je ponudio nebrojene sate zabave. Ekipa Mediatonica se ni sama nije nadala takvom uspjehu, te je u svoje redove uvrštavala nove developere i dizajnere koji njihovo remek-djelo nadograđuju novim sadržajima i konstantno nas uvlače u svoj svijet malih čovječuljaka u komičnim kostimima koji jurišaju šarenim mapama. Dakako, zapeli su za oko velikim izdavačima, pa nova objava Epic Gamesa u kojoj kažu kako su u svoju tvrtku doveli i autore Fall Guysa nimalo ne čudi.

Iako se u istoj ne navode financijski detalji, isti su zasigurno pozamašni obzirom da je broj programera koji na Fall Guysima rade narastao s početnih 35 na preko 150, dok se zarada broji u milijunima, a kako kažu u Epicu, nastavit će investirati u igru, te je uskoro dovesti na Nintendo Switch i Xbox. Prigodne riječi Davea Baileya i Paula Crofta iz Tonic Gamesa, nadopunio je Tim Sweeney, osnivač Epic Gamesa, no zajedničko im je da dijele zadovoljstvo zbog izazova koji su pred njima i svjetlu viziju budućnosti.

Jedan dio njihovog plana je predstaviti igru još širem krugu igrača što uključuje, kako smo spomenuli, dvije nove platforme za koje je igra u pripremi, a u svemu tome će im pomoći iskustvo Epica s Fortniteom i Rocket Leagueom, točnije sustavi korisničkih računa, međuplatformskog povezivanja, novih načina igranja i tako dalje. Uz prigodne riječi zahvale vjernoj zajednici, autori su u objavi odgovorili i na pitanje hoće li Fall Guys postati besplatan. Trenutno, nemaju što pametno odgovoriti na tu temu, no kad su već spomenuli taj dio o čemu se već duže vrijeme šuška, nije isključeno da će nas u bliskoj budućnosti ugodno iznenaditi, a naš osvrt na ovu odličnu zabavu pročitajte ovdje.