Epic Games kupio stranicu za digitalne umjetnike ArtStation

'Voditeljski tim ArtStationa donosi ogroman talent i neusporedivu podršku zajednici kreatora i svom ekosustavu', navodi Marc Petit, potpredsjednik i generalni direktor Unreal Enginea

Matej Markovinović ponedjeljak, 3. svibnja 2021. u 23:22

Epic Games je objavio vijest o kupnji ArtStationa, stranice koja omogućuje digitalnim umjetnicima da prodaju radove i pokažu svoje portfelje te se tako povežu s budućim poslodavcima ili ljudima sličnih interesa.

U objavi se navodi da će ArtStation i dalje raditi kao neovisna platforma s jednakim brendom, no uz usku suradnju s timom Unreal Enginea.

„Udruživanjem snaga, timovi ArtStationa i Unreal Enginea, moći će osnažiti kreativnu zajednicu proširenim alatima, resursima i vezama“, objašnjavaju iz Epica. Osim toga, dobra vijest stiže i za umjetnike koji prodaju svoja djela na ArtStationu, jer Epic smanjuje standardnu naknadu s 30 na 12 posto, a za članove ArtStationa Pro s 20 na 8 posto te 5 posto za samopromociranu prodaju.

ArtStationova će Learning sekcija biti besplatna do kraja ove godine, pa će tako svi korisnici moći proširiti svoja umjetnička znanja i vještine.

„Platformu i dalje možete koristiti kao i do sada, a mi ćemo i dalje biti otvoreni za sve kreatore u svim vertikalama, kako 2D, tako i 3D, uključujući one koji ne koriste Unreal Engine“, rekao je izvršni direktor ArtStationa, Leonard Teo. Dodao je i da će tvrtka kao dio Epica, moći unaprijediti svoju misiju te pružiti zajednici ono što nikada ne bi mogli sami.