Foxconn predviđa tešku poslovnu 2019. godinu

Foxconn predviđa tešku poslovnu 2019. godinu zbog čega planira krenuti s uštedama, predviđeno je smanjenje troškova od 3 milijardi dolara, od čega 865 milijuna uštede u odjelu za proizvodnju iPhonea

Matija Pavlić petak, 23. studenog 2018. u 06:00

Tvrtka Foxconn iznijela je svoje poslovne planove za iduću godinu koji uključuju smanjenje troškova od 3 milijarde američkih dolara, u skladu s predviđanjima kako će 2019. godina za tvrtku biti dosta teška.

Ukupni izdaci tvrtke Foxconn u posljednjih godinu dana bili su 6,7 milijardi američkih dolara. Što se tiče ušteda, odjel posvećen proizvodnji Appleovih iPhonea morat će uštedjeti oko 865 milijuna američkih dolara, što sa sobom povlači i otpuštanje 10% pomoćne radne snage.

Također, temeljito će biti analiziran rad zaposlenika tvrtke koji primaju plaću veću od 150 tisuća dolara godišnje. Jedan od razloga za predviđanje loše godine je navodno manjak potražnje za novim iPhoneima, zbog čega su svoja predviđanja koja se tiču poslovnih rezultata u idućoj godini bili prisiljeni izmijeniti i drugi Appleovi dobavljači.