GlobalLogic preuzeo Mobiveil, tvrtku specijaliziranu za embedded inženjering

Cilj akvizicije je poboljšanje mogućnosti embedded softverskog inženjeringa unutar GlobalLogicovog portfelja

debug.hr četvrtak, 4. siječnja 2024. u 13:01

GlobalLogic, kompanija članica Hitachi grupe, objavila je da je sklopila konačni ugovor o kupnji Mobiveila, specijalizirane tvrtke za usluge embedded inženjeringa sa sjedištem u SAD-u. Akvizicija će proširiti postojeće mogućnosti GlobalLogica u embedded softveru koji je neophodan za nove digitalne proizvode i usluge u ključnim industrijama uključujući poluvodičku, automobilsku, medijsku, medicinsku i visoku tehnologiju. Akvizicija također donosi izvanredne odnose s klijentima i daje GlobalLogicu neposredan pristup značajnom broju kvalificiranih talenata relevantnih za industriju.

GlobalLogic će imati koristi od Mobiveilovih embedded inženjerskih centara izvrsnosti (CoE) koji se nalaze na pet lokacija diljem SAD-a i Indije. Ovi centri nadopunit će GlobalLogicove postojeće centre u srednjoj i istočnoj Europi. Kompetencije Mobiveila poboljšat će mogućnosti GlobalLogica preko embedded softvera, hardvera i ASIC tehnologija.

"Ovo je nevjerojatna prilika za spajanje dvije inovativne tvrtke s vrlo iskusnim i talentiranim stručnjacima koji opslužuju mnoge od vrhunskih svjetskih brandova", rekao je Nitesh Banga, glavni izvršni direktor GlobalLogica. "Ovaj strateški potez naglašava našu predanost ispunjavanju rastućih zahtjeva klijenata i njegovanju visokokvalificiranih talenata. Uzbuđeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Mobiveilu u obitelj GlobalLogic i veselimo se zajedničkom kreiranju sljedećeg poglavlja u industriji".

"Naše putovanje s GlobalLogic počelo je kao suradnja, a sada se razvija u integraciju koja će našim klijentima donijeti ogromnu vrijednost", rekao je Ravi Thummarkudy, CEO, Mobiveil. "Sretni smo što smo udružili snage s GlobalLogic, vrlo cijenjenim imenom u digitalnom inženjerstvu i članicom Grupe Hitachi. Ova akvizicija nudi Mobiveilu priliku da postane dio jedinstvene kulture GlobalLogica i da proširi svoje sposobnosti i surađuje na novim, inovativnim projektima. Radujemo se što ćemo iskoristiti ovo partnerstvo za isporuku vrhunskih rješenja i podići utjecaj naše industrije.”

Trojica suosnivača Mobiveila, Ravi Thummarukudy, Gopa Periyadan i Srinivasan Duraiswamy pridružit će se GlobalLogic Leadership timu.