Googleovi zaposlenici će raditi od doma sve do idućeg ljeta

Prema pisanju Wall Street Journala, Google je odlučio produljiti opciju prema kojoj zaposlenici smiju raditi od doma sve do ljeta iduće godine

Matija Pavlić utorak, 28. srpnja 2020. u 14:25

Kako je poznato, epidemija koronavirusa i dalje hara SAD-om što je utjecalo i na planove tamošnjih tehnoloških tvrtki. Kako piše Wall Street Journal, Google je najavio kako će njihovi zaposlenici i dalje imati opciju rada od doma, sve do srpnja 2021. godine.

Prema prethodnom planu, Google je planirao pozvati svoje zaposlenike natrag u urede u siječnju 2021. godine. U priopćenju koje je objavio Google ističe se da je produženjem opcije zaposlenicima dano vrijeme da svoje aktivnosti planiraju unaprijed.

Opcija se odnosi na zaposlenike koji ne moraju nužno biti u uredima, a produljenje opcije ne odnosi se samo na SAD, već i na Googleove zaposlenike u Indiji, Brazilu i Velikoj Britaniji. Mjera se ne odnosi na zemlje kao što je Australija i Grčka gdje se Googleovi uredi počinju otvarati.

Produljenje mjere najvjerojatnije će utjecati i na mišljenje drugih tvrtki kao što su Facebook i Amazon koje se zasad i dalje drže odluke da se zaposlenici u urede vrate početkom iduće godine.