HP Inc. preuzima proizvođača periferije HyperX

Čak 425 milijuna dolara cijena je koju će HP platiti za preuzimanje HyperX-a, do sada odjela za proizvodnju periferije unutar kompanije Kingston Technology

Sandro Vrbanus četvrtak, 25. veljače 2021. u 10:51

HyperX, američka kompanija poznata po svojim proizvodima kao što su tipkovnice, slušalice i druga gamerska periferija, stara je 18 godina, a do sada je bila tek podružnica kompanije Kingston Technology. Oni su, pak, s također američkim divom HP Inc, nastalim razdvajanjem Hewlett Packarda, dogovorili preuzimanje gamerske podružnice.

HP će tako postati novim vlasnikom HyperX-a, a za to će platiti čak 425 milijuna dolara, objavljeno je sinoć. Ova akvizicija, kažu iz HP-a, podržava njihovu strategiju rasta u segmentu "osobnih sustava", gdje su računalna periferija i gaming oprema sve atraktivniji kupcima. Predmet preuzimanja cijeli je asortiman HyperX-a, od slušalica, tipkovnica, miševa, pa sve do podloga za miševe, mikrofona i dodataka za igraće konzole. U vlasništvu Kingstona ostat će portfelj gamerskih radnih memorija, flash memorija i SSD diskova koji su se do sada prodavali pod ovom markom.

Prvi ljudi HP-a i Kingstona izrazili su zadovoljstvo postignutim dogovorom i nadaju se kako će promjena vlasnika osigurati sjajnu budućnost za HyperX. U asortimanu HP-a HyperX će nadopuniti njihovu gaming liniju računala OMEN. Akvizicija će službeno biti zaključena tijekom drugog tromjesečja ove godine.