Infinum i Porsche Digital u Zagrebu pokreću tvrtku za razvoj softvera namijenjenog auto industriji

Tvrtka Porsche Digital Croatia namjerava zaposliti 100 stručnjaka kroz naredne dvije do tri godine, a radit će na razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju...

Dragan Petric utorak, 8. rujna 2020. u 14:30

Poznata zagrebačka developerska agencija Infinum i Porsche Digital, podružnica legendarnog njemačkog proizvođača sportskih automobila Porschea, u Zagrebu pokreću novu kompaniju  - Porsche Digital Croatia.

U tvrtku Porsche Digital Croatia i razvoj proizvoda uložit će se 10 milijuna eura

Razvojni centar za digitalne tehnologije s radom kreće krajem rujna iz zagrebačke Strojarske ulice, a u iduće tri godine planiraju zaposliti 100 stručnjaka koji će raditi na dizajnu i razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju, razvijajući proizvode i usluge koji unapređuju digitalni ekosustav, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji koju su upriličile 50-postotni vlasnici nove tvrtke, Infinum i Porsche Digital. 

- Iza nas je 15 godina iskustva u kreiranju digitalnih proizvoda i usluga na velikim projektima i veselimo se prilici da s Porscheom oblikujemo digitalnu budućnost. Tržište automobilske industrije progresivno se prilagođava novim tehnologijama i poslovnim modelima pa će oni koji danas izazivaju promjene dugoročno oblikovati digitalno tržište, izjavio je Tomislav Car, CEO Infinuma, pojašnjavajući kako će zajedno istraživati nove poslovne modele brenda Porsche, i šire.

Stručnjaci zaposleni u Porsche Digital Croatia u multidisciplinarnim će timovima razvijati široku paletu proizvoda. Neki od tih proizvoda bit će orijentirani na poboljšanje procesa i kvalitete unutar Porschea, odnosno VW grupacije, dok će dio biti orijentiran prema krajnjim kupcima i poboljšanju njihova korisničkog iskustva.   

Zagreb i Hrvatska kroz ovaj su pothvat prepoznati kao odlična prilika za privlačenje talenta u području tehnologije i inovacija s obzirom na postojeću snažnu tehnološku zajednicu, kredibilne fakultete i stručne talente, a Porsche Digital Croatia dodatno će ojačati taj imidž Zagreba i Hrvatske i proširiti ga ozbiljnije prema autoindustriji.

Da vas podsjetimo, Infinum je nezavisna agencija za dizajn i razvoj softvera osnovana 2005. godine. S timom od preko 250 stručnjaka, Infinum isporučuje softverska rješenja globalnim klijentima. Njihove proizvode koriste milijuni ljudi diljem svijeta, a primili su brojne nagrade i priznanja industrijskih autoriteta poput Deloittea i Inc. 5000. Uz rad za klijente, stručnjaci zaposleni u Infinumu dijele svoje znanje kroz različite inicijative te kroz autorske projekte kao što je Infinum Akademija demonstriraju svoju posvećenost zajednici u kojoj posluju, rečeno je na predstavljanju današnje suradnje.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi