Intel preuzeo tvrtku Omnitek

Intel je za nepoznat iznos preuzeo britansku tvrtku Omnitek čime će osnažiti svoj sektor programirljivih logičkih sklopova (FPGA)

Matija Pavlić srijeda, 17. travnja 2019. u 06:00

Intel je objavio kako je preuzeo tvrtku Omnitek, poznatu po programibilnim čipovima za video sustave i sustave za računalni vid. Financijski aspekt ove akvizicije nije poznat.

Središte tvrtke Omnitek je u Velikoj Britaniji, a sama tvrtka bavi se razvojem prilagođenih visoko performantnih mogućnosti s područja računalnog vida i umjetne inteligencije za programirljive logičke sklopove (FPGA), na različitim svjetskim tržištima.

Ovom akvizicijom Intel će proširiti svoj sektor poslovanje s FGPA čipovima, a zaposlenici Omniteka uklopit će se u Intel odjel Programmable Solutions Group formiran 2015. godine nakon akvizicije tvrtke Altera.

Omnitek između ostalog nudi svoje usluge u vojnoj industriji, medicinskom tržištu, na području tehnologija poboljšane i virtualne stvarnosti te tehnologija za videokonferencije. Tvrtka je osnovana 1998. godine te trenutačno broji oko 40 zaposlenika.