Izvršni direktor Huaweija nada se otvorenijoj politici Bidenove administracije

Ren Zhengfei smatra da je iPhone 12 najbolji telefon na svijetu te da je pomogao Huaweiju u stvaranju 5G mreže.

Matej Markovinović utorak, 9. veljače 2021. u 17:45

Osnivač i izvršni direktor Huaweija, Ren Zhengfei, pozvao je na resetiranje odnosa između njegove tvrtke i Sjedinjenih Američkih Država.

Kako prenosi CNBC, Zhengfei je izrazio spremnost za razgovor s predsjednikom Bidenom i navodi da se nada otvorenijoj politici nove administracije.

„Pozdravio bih takve telefonske pozive, a moja se poruka odnosi na zajednički razvoj i uspjeh“, objašnjava Zhengfei te dodaje da SAD želi imati gospodarski rast, pa to također želi i Kina. Vjeruje da bi američke tvrtke dobile više prilika za opskrbu ako se Huaweijevi proizvodni kapaciteti prošire te da bi to bilo obostrano korisno.

„Još se uvijek nadamo da možemo kupiti velike količine američkih materijala, komponenata i opreme kako bismo svi mogli imati koristi od kineskog rasta“, zaključuje Zhengfei te smatra da će nova uprava imati na umu takve poslovne interese.

Podsjećamo da Huawei trenutno ne može poslovati s američkim tvrtkama jer ga je Trumpova administracija stavila na crnu listu Ministarstva trgovine zbog navodnih strahova za nacionalnu sigurnost.