LG Display započinje s isporukom OLED zaslona za Apple

LG Display će, prema potpisanom ugovoru, Appleu do kraja godine isporučiti oko 3 do 4 milijuna OLED panela i 20 milijuna LCD panela za buduće iPhone

Matija Pavlić ponedjeljak, 16. srpnja 2018. u 04:30

Prema internetskoj stranici Digitimes koja se poziva na izvore iz Južne Koreje, LG Display će prema potpisanom ugovoru u drugoj polovici godine (dakle, uskoro) započeti s isporukama svojih OLED, ali i LCD zaslona tvrtki Apple.

Do kraja ove godine LG Display bi trebao isporučiti oko 3 do 4 milijuna OLED panela i 20 milijuna LCD panela za buduće iPhone. Spomenuti OLED paneli trebali bi se proizvesti u LG-jevom E6 6G postrojenju u južnokorejskom gradu Pajuu.

Tijekom 2019. godine LG Display bi trebao osigurati većinu narudžbi što se tiče OLED panela za Appleov 6,5-inčni iPhone, zbog čega bi LG Display iduće godine isporuke OLED zaslona trebao podignuti na 10 milijuna primjeraka.

Isporuke Appleu trebale bi popraviti financijsku situaciju u LG Displayu koji je u prvom kvartalu 2018. godine zabilježio neto gubitke od 87,04 milijuna američkih dolara, a za drugi kvartal se procjenjuje da bi neto gubitak trebao biti i veći.