LG dobiva novog glavnog izvršnog direktora

Četrdesetogodišnji Koo Kwang-mo i službeno je preuzeo vodstvo nad tvrtkom LG, kao četvrta generacija obitelji Koo mjesec dana nakon smrti svog oca, Koo Bon-mooa

Matija Pavlić nedjelja, 1. srpnja 2018. u 16:00

LG, četvrti najveći konglomerat ili chaebol u Južnoj Koreji, odlučio se na generacijsku smjenu na čelu tvrtke, vodstvo tvrtke sada će preuzeti četvrta generacija obitelji Koo koja je i osnovala tvrtku.

U petak je novim članom odbora i glavnim izvršnim direktorom LG-ja imenovan 40-godišnji Koo Kwang-mo, posvojeni sin prijašnjeg glavnog izvršnog direktora Koo Bon-mooa, koji je preminuo prošlog mjeseca (Koo Kwang-mo je već vodio tvrtku u ovih mjesec dana kao privremeni administator).

Biološki otac Koo Kwang-mooa je Koo Bon-neung, mlađi brat preminulog Koo Bon-mooa, no spomenuto posvojenje je omogućilo nastavak tradicije u južnokorejskoj tvrtki, da vođenje tvrtke uvijek preuzima najstariji sin (Koo Bon-moo je iza sebe ostavio dvije biološke kćeri).

Novi glavni izvršni direktor već ima 12 godina iskustva u samom LG-ju i to o financijskom odjelu LG Electronicsa u samoj Južnoj Koreji, u američkoj podružnici LG Electronicsa i u jednom od postrojenja LG Electronicsa u Changwonu na jugoistoku Južne Koreje.

Analitičari vjeruju da će se Koo Kwang-mo kao glavni izvršni direktor LG-ja posvetiti razvoju na područjima kao što je umjetna inteligencija, IoT te robotika. Uz Koo Kwang-moa tvrtkom će upravljati i podpredsjednik Ha Hyun-hwoi.