LinkedIn će novom opcijom poticati rodnu ravnopravnost prilikom zapošljavanja

LinkedIn želi tvrtkama pomoći da maksimiziraju raznolikost, jednakost i uključenost (DEI) opcijom koja će upozoriti regrutere kada nemaju dovoljno rodne raznolikosti prilikom potrage za kandidatima.

Tomislav Stanković nedjelja, 14. kolovoza 2022. u 06:00
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Podaci koje je LinkedIn objavio pokazuju da 46% ' entry level' pozicija u svijetu danas drže žene, a nije bilo tako davno kada se i takvo postignuće činilo nedostižnim. Ipak, LinkedIn smatra da tu ima još puno posla. Prema njihovim podacima, jednakost postaje još nedostižnija tijekom razvoja karijere. Globalno žene imaju samo 35% menadžerskih uloga i 25% voditeljskih pozicija. Čak i u industrijama u kojima žene čine više od polovice radne snage, kao što su obrazovanje ili wellness i fitness, još uvijek postoji jasan nedostatak žena na vodećim pozicijama.

Kako bi regruterima i osobama odgovornim za zapošljavanje olakšali provođenje promjena i poboljšanje napora u pogledu raznolikosti, uvode nove značajke u LinkedIn Recruiteru - platformi za zapošljavanje talentiranih stručnjaka koja pomaže u pronalaženju, povezivanju i upravljanju ljudima.

📷 Image: LinkedIn
Image: LinkedIn

Ako prilikom pretraživanja kandidata regruter ne 'zadovolji' LinkedInov algoritam prikazat će se skočni prozor službenog naziva 'Diversity Nudges' i upozoriti na neravnotežu te preporučiti načine za proširenje pretraživanja kandidata.

Kada zastupljenost spolova u određenoj grupi talenata bude neuravnotežena, pojavit će se obavijest s omjerom muškaraca i žena u toj pretrazi. Također će se prikazati i preporuka filtera za vještine, lokacije i tvrtke čijim dodavanjem u pretraživanje se može poboljšati ravnoteža spolova.

📷 Image: LinkedIn
Image: LinkedIn

Raznolikost donosi kulturu energije, produktivnosti, učinka i profitabilnosti. Zato se veselim vidjeti kako će ovi novi alati u LinkedIn Recruiteru pomoći tvrtkama u stvaranju raznolikijeg niza talenata.” Izjavila je Netta Jenkins, suosnivačica Dippera i osnivačica Holistic Inclusion Consultinga.

 

📢 Besplatna dostava

LOGITECH G502

Stigli su novi članovi legendarne G502 obitelji!

699kn 92,77 € Kupi

📢 Za odvažne!

ROG gaming laptopi

Serija laptopa za najbolji gaming doživljaj. Pretvara svaku igru u realistično iskustvo.

11999 kn 1.592,54 € Kupi


JBL Stage akcija!

JBL

Pronađi JBL Stage seriju zvučnika po sniženim cijenama.

Kupi

EQ subwoofer

MONITOR AUDIO MRW-10

10" MMP II zvučnik, 100W RMS, klasa D pojačala, DSP obrada, 50 – 120 Hz, tri unaprijed postavljene postavke načina EQ.

3.689 kn 489,61 € Kupi

HEOS soundbar

DENON HOME SB550

Iskustvo kućnog kina, jednostavan industrijski dizajn, Wi-Fi, bluetooth, 3D zvuk uz Dolby Atmos i DTS:X.

3.899 kn 517,49 € Kupi