Mali znaci HTC-ova poslovnog oporavka

HTC je objavio svoje financijske podatke za treći kvartal godine koji pokazuju male pozitivne pomake u poslovanju kao što je smanjenje operativnog gubitka i rast bruto marže

Matija Pavlić utorak, 13. studenog 2018. u 06:00

Na našim stranicama već smo puno puta pisali o financijskim problemima tvrtke HTC, a sada stižu i prve ohrabrujuće vijesti odnosno vrlo mali znak prema oporavku tvrtke.

Riječ je o zbilja malom koraku prema oporavku s obzirom da je jedino pozitivno u čitavom financijskom izvješću za treći kvartal ove godine koje je tajvanska tvrtka objavila nešto manji operativni gubitak. On je iznosio 80,5 milijuna eura, u odnosu na operativni gubitak od 97,8 milijuna eura iz drugog kvartala godine te operativni gubitak od 276 milijuna eura u posljednjem kvartalu prošle godine.

Mali oporavak vidljiv je i u bruto marži od 4,7%, što je sekvencijalni rast od 2% u odnosu na drugi kvartal ove godine. Pozitivni pomaci ostvareni su ponajprije zbog određene reorganizacije unutar samog HTC-a, što je rezultiralo smanjenjem operativnih troškova.

Što se tiče ostalih stavki sve je po starom, u trećem su kvartalu ostvareni su prihodi od 116,15 milijuna eura, što je manje u odnosu na prihode iz drugog kvartala koji su iznosili 195,5 milijuna eura te značajno manje u odnosu prihode ostvarene u trećem kvartalu prošle godine (451,3 milijuna eura).