Nvidia, Intel i Xilinx zainteresirani za tvrtku Mellanox

Zahuktava se nadmetanje za budućeg vlasnika izraelske fabless tvrtke za poluvodiče Mellanox Technologies, za koju su trenutačno zainteresirane Nvidija, Intel i Xilinx

Matija Pavlić ponedjeljak, 11. ožujka 2019. u 03:03

U tijeku je utrka za budućeg vlasnika Mellanox Technologiesa, izraelske fabless tvrtke za poluvodiče.

Prema pisanju izraelske internetske stranice Calcalist, svoju ponudu za preuzimanje tvrtke predala je i Nvidija. Njihova ponuda navodno je barem 10% veća od one koju je predao Intel, koji je ponudio 6 milijardi američkih dolara.

Calcalist navodi kako Nvidija navodno ima veće šanse u dobivanju zelenog svjetla od regulatornih agencija u SAD-u i Kini, ponajprije zbog činjenice da i Intel i Mellanox imaju monopol na tržištu InfiniBand standarda umrežavanja koji se koristi u superračunalima.

Nvidija bi ovom kupovinom pokušala ući na tržište podatkovnih centara te smanjiti svoju ovisnost o grafičkim karticama kao glavnom izvoru prihoda.

Osim Nvidije i Intela za izraelsku je tvrtku navodno zainteresirana i američka tvrtka Xilinx, također fabless tvrtke za poluvodiče.   

Ni jedan od spomenutih aktera ove poslovne priče nije želio dati komentar na informacije koje je predstavila spomenuta internetska stranica Calcalist.