Pegatron otvara postrojenje u Vijetnamu

Prema informacija koje donosi portal Digitimes, tvrtka Pegatron se sprema otvoriti novo postrojenje u Vijetnamu, a proširiti će i svoja postrojenja u Indoneziji, Češkoj i Meksiku

Matija Pavlić ponedjeljak, 27. siječnja 2020. u 03:10

Tvrtka Pegatron odlučila se na novu investiciju izvan Kine, konkretno na novo postrojenje koje će biti smješteno u Vijetnamu.

Prema pisanju portala Digitimes, riječ je o postrojenju u kojem će se proizvoditi stylus olovke za Samsungove pametne telefone (vjerojatno se misli na Galaxy Note seriju uređaja). Otvaranje novog postrojenja trebala bi ubrzati i činjenica da Pegatron nastoji osigurati i narudžbe za uređaje od tvrtke Google.

Riječ je o neslužbenim informacijama koje još nisu službeno potvrđene, iako je Pegatron već najavio svoja ulaganja u jugoistočnoj Aziji. Pritom se ističe i Pegatronovo postrojenje u Indoneziji (smješteno u gradu Batamu) koje za tvrtku već proizvodi milijun uređaja mjesečno s područja mrežne opreme i konzumne elektronike.

Osim otvaranja novog postrojenja u Vijetnamu i ulaganja u Indoneziji Pegatron namjerava proširiti i svoja postojeća postrojenja smještena u Češkoj i Meksiku. U Pegatronu ističu kako je trgovinski rat između SAD-a i Kine jedan od ključnih razlog otvaranja tvrtke prema tržištima izvan Kine.