Porsche investira u Rimac Automobile i Greyp Bikes

Porsche AG je kupio manjinski udio od 10% u hrvatskoj kompaniji Rimac Automobili i u njihovoj sestrinskoj tvrtki Greyp Bikes

Sandro Vrbanus srijeda, 20. lipnja 2018. u 11:11

Tvrtka Porsche AG je kupila manjinski udio u tehnološkoj tvrtki za razvoj i proizvodnju ključnih komponenti i sustava električnog pogona te razvoj i proizvodnju električnih automobila visokih performansi Rimac Automobili i u njihovoj sestrinskoj tvrtki Greyp Bikes – priopćili su danas iz Svete Nedelje i Stuttgarta.

Cilj ovog partnerstva je suradnja na području razvoja električnih vozila te pružanje podrške Rimac Automobilima i Greyp Bikes prema ostvarivanju cilja: postati vodeći dobavljač tehnoloških rješenja za tržište za električnih automobila visokih performansi te proizvođač najuzbudljivijih sportskih električnih automobila.

Porscheov udio bit će oko 10%

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, ovom je prilikom poručio: "Stvaranje ozbiljnog dobavljača u automobilskoj industriji i proizvođača sportskih automobila je izazov za cijeli život pa imamo još dug put pred sobom. Ulazak u razvojnu suradnju sa Porsche AG je važan korak za naš strateški plan kako bismo postali značajan dobavljač velikim proizvođačima automobila. Drago nam je što smo uspjeli pridobiti veliko povjerenje naših investitora, partnera i klijenata te se radujemo što ćemo moći i dalje raditi na uzbudljivim projektima za razne klijente iz cijele automobilske industrije." Da se nešto kuha, Rimac je dao naslutiti u prošlomjesečnom intervjuu za Bug koji je dao na konferenciji WeAreDevelopers u Beču kad je i najavio suradnju s njemačkim proizvođačem.

 

How is this for a milestone: We are announcing our new investor and strategic partner as Porsche AG concludes Rimac...

Posted by Rimac Automobili on Wednesday, June 20, 2018

"Razvojem potpuno električnih super-sportskih automobila Concept_One i C_Two te brojnih drugih ključnih sustava koristeći najsuvremeniju tehnologiju za razne druge proizvođače u automobilskoj industriji, Rimac je svojim impresivnim znanjem potvrdio svoju poziciju u svijetu elektromobilnosti.", tvrdi Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za financije i IT u Porsche-u, te dodaje: "Smatramo kako su ideje i pristup Rimac Automobila izuzetno obećavajući, zbog čega se nadamo da će ovo partnerstvo u razvoju biti odličan uvod za našu blisku suradnju."

 

Here comes a big one… Our team has accomplished many amazing things in our short but eventful (sometimes even turbulent)...

Posted by Mate Rimac on Wednesday, June 20, 2018

Ulaganje tvrtke Posche AG, uz ulaganje tvrtke Camel Group u rujnu 2017., zaključuje drugu rundu investicija, za tvrtke Rimac Automobili i Greyp Bikes. Novo partnerstvo će dati dodatni vjetar u leđa budućim poslovnim pothvatima tvrtki Rimac i Greyp, kao i potporu za njihovo širenje na globalnoj razini. S lipnjem 2018. godine, osnivač i izvršni direktor Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik navedenih tvrtki.