Samsung je i u trećem kvartalu 2019. najveći proizvođač pametnih telefona

Samsung je uspio zadržati čelno mjesto na ljestvici najvećih proizvođača mobitela i tijekom trećeg kvartala 2019. godine, drugo mjesto pripalo je Huaweiju unatoč svim problemima vezano uz američke sankcije

Stjepan Bilić nedjelja, 1. prosinca 2019. u 06:30

U izvještaju vezano za proizvodnju pametnih telefona tijekom trećeg kvartala 2019. godine nema bitnijih promjena u odnosu na drugi kvartal. Čelno mjesto na ljestvici i dalje pripada Samsungu koji zadnja tri kvartala drži 21% tržišta.

Drugo mjesto ljestvice i dalje pripada Huaweiju, unatoč problemima u kojima se našao zbog američkih sankcija. Štoviše, Huawei ne samo da se dobro drži, već i napreduju. Naime, u prošlom kvartalu je držao 16% tržišta pametnih telefona, a u trećem je povećao udio na tržištu za 2% te trenutno drži 18% tržišta.

Apple kao Apple, i dalje je treći proizvođač pametnih telefona na svijetu. Apple je također u odnosu na prošli kvartal uspio povećati svoj udio na tržištu, sa 10% na 12%. Oppo je tijekom trećeg kvartala zadržao četvrto mjesto na ljestvici, ali i tržišni udio od 9%. Xiaomi je trenutno na petom mjestu, a u odnosu na drugi kvartal kada je držao 9% tržišta, u trećem je zabilježio pad isporuka pa mu se i tržišni udio smanjio na 8%.

Tijekom trećeg kvartala Samsung je ukupno isporučio 78,2 milijuna pametnih telefona, Huawei 66,8 milijuna, a Apple 44,8 milijuna. Rezultate i tržišne udjele ostalih proizvođača pametnih telefona možete vidjeti u prilogu.