Samsung razmišljanja o prenamjeni postrojenja kako bi se proizvodili QD-OLED paneli

Samsung Display navodno prema pisanju Digitimesa razmišlja u prenamjeni jednog svojeg postrojenja za proizvodnju LCD panela u postrojenje za proizvodnju novih QD-OLED panela

Matija Pavlić ponedjeljak, 10. prosinca 2018. u 06:00

Samsung Display razmišlja o prenamjeni jednog svojeg postrojenja za proizvodnju LCD panela, u postrojenje namijenjeno proizvodnji QD-OLED panela.

Vijest odnosno glasina dolazi od internetske stranice Digitimes od nekoliko neimenovanih izvora upućenih u čitavu problematiku. Prenamjena postrojenja L8-1 planirana je za sredinu iduće godine.

Nakon provedene tranzicije, Samsung bi u spomenutom postrojenju mogao proizvesti između 160 i 180 tisuća supstrata za QD-OLED panele, dok je prijašnji kapacitet proizvodnje LCD panela odgovarao kapacitetu jednog 8.5G LCD postrojenja.

Kako je L8-1 postrojenje bilo zaduženo za proizvodnju 49 i 55-inčnih LCD TV panela, očekuje se da bi njegova prenamjena trebala utjecati na količinu TV panela koje će Samsung Display isporučiti iduće godine, točnije manje od 30 milijuna primjeraka, u odnosu na 38 ili 39 milijuna primjeraka koliko bi trebalo biti isporučeno prema procjenama za ovu godinu.

Samsung bi u razdoblju od 2019. do 2021. godine trebao investirati oko 8,95 milijardi američkih dolara upravo u panele temeljene na spomenutoj QD-OLED tehnologiji.