Sedam domaćih kompanija među 50 najbrže rastućih u Srednjoj Europi

Na ovogodišnjem Deloitteovom natječaju 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe plasiralo se ukupno 7 hrvatskih tvrtki

Sandro Vrbanus subota, 27. studenog 2021. u 15:25

Deloitte je i ove godine ima natječaj za 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe, a ove je godine na njihovim top listama završilo ukupno sedam hrvatskih tvrtki. Četiri od njih ostvarile su plasman u glavnoj kategoriji 50 najbrže rastućih i tri u kategoriji Zvijezde najvećeg rasta, dok su još tri tvrtke posebno predstavljene u kategoriji Zvijezde pozitivnog utjecaja.

Najbrže rastuće hrvatske tech tvrtke

U kategoriji 50 najbrže rastućih od hrvatskih tvrtki plasirali su se: Three of them (tvrtka za web i mobilna rješenja bazirana za B2B i B2C projektima) na 19. mjestu s rastom od 1.011%. Flow and Form, tvrtka koja se bavi razvojem rješenja za trgovanje nekretninama završila je na 32. mjestu (726%), a Async Lab, agencija koja se bavi razvojem softvera i aplikacija te digitalnim marketingom i dizajnom, na 33. mjestu (725%). Tu je i Reactor Studio na 37. mjestu (684%), oni se također bave razvojem aplikacija.

Iz Deloitta kao zanimljivost ističu i plasman tri hrvatske kompanije kojima je malo nedostajalo da se plasiraju na glavnu listu: Bazzar.hr je tako završio na 52. mjestu (541%), Udonis na 53. mjestu (536%), a NEWTON Technologies Adria na 54. mjestu (529%).

Istaknute zvijezde

U kategoriji Zvijezde najvećeg rasta plasirali su se: Brightdock, digitalna agencija za izradu prilagođenih poslovnih mobilnih i web rješenja, na 4. mjestu s rastom od 2.010%. HiveTech Ltd., kompanija koja se bavi razvojem softvera, je na 12. mjestu (786%), a tu je i naš stari znanac CircuitMess na 24. mjestu (203%).

U posebnoj kategoriji Zvijezde pozitivnog utjecaja, koja je pokrenuta prošle godine, predstavljene su tri hrvatske tvrtke: partneri .debuga Q i Nanobit, te križevačko-zagrebačka IT agencija Speck. Ovo je kategorija u kojoj se priznaju tvrtke koja uspješno povežu izvrsne proizvode ili usluge s pozitivnim učinkom na barem jednom od sljedećih područja: društvo, poslovanje, inovativnost, okoliš i raznolikost.

Posebno je zanimljivo je da svih sedam tvrtki iz Hrvatske, koje su ostvarile plasman na glavnoj ljestvici, u ovom natječaju prvi put sudjeluju.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi