Sedam domaćih kompanija među 50 najbrže rastućih u Srednjoj Europi

Na ovogodišnjem Deloitteovom natječaju 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe plasiralo se ukupno 7 hrvatskih tvrtki

Sandro Vrbanus subota, 27. studenog 2021. u 15:25

Deloitte je i ove godine ima natječaj za 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe, a ove je godine na njihovim top listama završilo ukupno sedam hrvatskih tvrtki. Četiri od njih ostvarile su plasman u glavnoj kategoriji 50 najbrže rastućih i tri u kategoriji Zvijezde najvećeg rasta, dok su još tri tvrtke posebno predstavljene u kategoriji Zvijezde pozitivnog utjecaja.

Najbrže rastuće hrvatske tech tvrtke

U kategoriji 50 najbrže rastućih od hrvatskih tvrtki plasirali su se: Three of them (tvrtka za web i mobilna rješenja bazirana za B2B i B2C projektima) na 19. mjestu s rastom od 1.011%. Flow and Form, tvrtka koja se bavi razvojem rješenja za trgovanje nekretninama završila je na 32. mjestu (726%), a Async Lab, agencija koja se bavi razvojem softvera i aplikacija te digitalnim marketingom i dizajnom, na 33. mjestu (725%). Tu je i Reactor Studio na 37. mjestu (684%), oni se također bave razvojem aplikacija.

Iz Deloitta kao zanimljivost ističu i plasman tri hrvatske kompanije kojima je malo nedostajalo da se plasiraju na glavnu listu: Bazzar.hr je tako završio na 52. mjestu (541%), Udonis na 53. mjestu (536%), a NEWTON Technologies Adria na 54. mjestu (529%).

Istaknute zvijezde

U kategoriji Zvijezde najvećeg rasta plasirali su se: Brightdock, digitalna agencija za izradu prilagođenih poslovnih mobilnih i web rješenja, na 4. mjestu s rastom od 2.010%. HiveTech Ltd., kompanija koja se bavi razvojem softvera, je na 12. mjestu (786%), a tu je i naš stari znanac CircuitMess na 24. mjestu (203%).

U posebnoj kategoriji Zvijezde pozitivnog utjecaja, koja je pokrenuta prošle godine, predstavljene su tri hrvatske tvrtke: partneri .debuga Q i Nanobit, te križevačko-zagrebačka IT agencija Speck. Ovo je kategorija u kojoj se priznaju tvrtke koja uspješno povežu izvrsne proizvode ili usluge s pozitivnim učinkom na barem jednom od sljedećih područja: društvo, poslovanje, inovativnost, okoliš i raznolikost.

Posebno je zanimljivo je da svih sedam tvrtki iz Hrvatske, koje su ostvarile plasman na glavnoj ljestvici, u ovom natječaju prvi put sudjeluju.