Span u prvih pola godine ostvario 390,7 mil. kuna prihoda

Svi segmenti poslovanja su u plusu, a udio prihoda koji se ostvaruje na inozemnim tržištima iznosio je čak 79,4% ukupnih prihoda Span grupe

bug.hr četvrtak, 30. rujna 2021. u 16:51

Span d.d.,  IT kompanija čije su dionice u rujnu uvrštene na službeno tržište Zagrebačke burze, objavila je danas poslovne rezultate za prvo polugodište 2021. godine. Razdoblje su obilježili dobri poslovni rezultati s dvoznamenkastim rastom prihoda te pripremnim radnjama za izlazak kompanije na Zagrebačku burzu.

U prvih šest mjeseci ove godine, poslovni prihodi Span Grupe iznosili su 390,7 milijuna kuna, što predstavlja rast od 23 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. godine. Najveći rast prihoda od 52 posto zabilježen je u segmentu infrastrukturnih usluga, Cloud i Cyber Security. To je rezultat akvizicije novih klijenata i povećanja broja projekata kod postojećih klijenata.

Struktura Span grupe
Struktura Span grupe

EBITDA Span Grupe prije jednokratnih stavki iznosila je 17,8 milijuna kuna, što je rast od 110 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. EBITDA nakon jednokratnih stavki iznosila je 15,4 milijuna kuna, što je rast od 82 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto dobit Grupe za prvih pola godine iznosi 7,4 milijuna kuna, što je porast za 412 posto.

Razdoblje je obilježeno većom profitabilnošću IT usluga s visokom dodanom vrijednošću, najviše u segmentima infrastrukturnih usluga (Cloud i Cyber Security) te razvoju softwarea i poslovnih rješenja. Udio prihoda koji se ostvaruju na inozemnim tržištima u prvom polugodištu ove godine čine 79,4 posto ukupnih prihoda Grupe. Također, raste broj zaposlenika, pa je tako u prvih šest mjeseci ove godine prosječan broj zaposlenika u Grupi 524, a zapošljavanja su uglavnom bila u segementima poslovanja s visokom dodanom vrijednošću.