Tesla otvara centar za razvoj u Grčkoj

Elon Musk odlučio je, zbog velike geste tamošnjeg predsjednika Gospodarske komore, otvoriti razvojni pogon u Grčkoj

Sandro Vrbanus subota, 3. ožujka 2018. u 13:51

Vasilis Apostolopoulos, predsjednik udruženja srodnog našoj Gospodarskoj komori u Grčkoj, najavio je na gospodarskom forumu u Delfima kako će Elon Musk otvoriti Teslin pogon za istraživanje i razvoj u toj zemlji. Za ovakav potez više je razloga. Prvo, tri glavna dizajnera u Tesli (Konstantinos Laskaris, Konstantinos Bourchas i Vasilis Papanikolaou) dolaze upravo iz Grčke.

Drugi razlog je taj što je Apostolopoulos kontaktirao Muska osobno i ponudio mu pogone svoje kompanije, smještene kod Korinta, potpuno besplatno na korištenje za sljedećih 10 godina. Musk je navodno na prijedlog reagirao pozitivno, te najavio otvaranje centra za istraživanje i razvoj upravo tamo. Također, po prvim informacijama spomenuti grčki inženjeri mogli bi se vratiti kući i voditi ovaj novi pogon.

Grci ovaj potez vide kao rijetku pozitivnu vijest za svoju ekonomiju koja im budi nadu. Zlobnici bi rekli da su Tesla i Grčka dobar par – i jedni i drugi se, naime, prilično bore s velikom zaduženošću i neodrživom financijskom situacijom.