Tržištem zaslona za mobitele dominira OLED tehnologija

Tvrtka IHS Markit istražila je tržište zaslona za mobilne uređaje u trećem kvartalu te ustvrdila da tržištem što se tiče prihoda dominiraju OLED zasloni te u skladu s time i tvrtka Samsung

Matija Pavlić utorak, 18. prosinca 2018. u 23:01

Tvrtka IHS Markit provela je istraživanje o stanju na tržištu zaslona za mobilne uređaje tijekom trećeg kvartala ove godine. Zasloni bazirani na OLED tehnologiji zaslužni su za više od 60% prihoda na čitavom sektoru zaslona za mobilne uređaje.

Samsung dominira tržištem OLED zaslona s udjelom od zasad nedostižnih 93,3%, dok na cjelokupnom tržištu zaslona za mobilne uređaje koje osim OLED zaslona uključuje i LCD zaslone drži udio od 57,8%.

Prodaja zaslona za mobilne uređaje tijekom trećeg je kvartala porasla je na iznos od 10,7 milijardi američkih dolara, od čega se 6,6 milijardi ili 61% odnosi na OLED zaslone.

Rast OLED zaslona traje već neko vrijeme, a posebice se isticao u razdoblju između 2017. i 2018. godine. Za usporedbu o kolikom se rastu radi vrijedi spomenuti da je u prvom kvartalu 2017. godine tržišni udio OLED zaslona iznosio 35% u prihodima, da bi sada u trećem kvartalu 2018. godine skočio na prije spomenuti iznos od 61%.