Uber detektira sudare i prometne zastoje pomoću smartphonea

Uber je u SAD-u predstavio opciju RideCheck koja će omogućiti detekciju eventualnih prometnih nesreća i nepravilnosti u vožnji pomoću pametnih telefona korisnika i vozača

Matija Pavlić četvrtak, 19. rujna 2019. u 06:00

Nakon faze beta testiranja Uber je u SAD-u omogućio sigurnosnu opciju RideCheck koja je dostupna svim korisnicima i svim Uberovim vozačima. Nakon SAD-a planirana je ekspanzija usluge i na druga svjetska tržišta gdje je Uber dostupan.

RideCheck iskorištava dostupne resurse, dakle podatke o tome tko koristi uslugu, tko je vozač u kombinaciji s podacima prikupljenim sa senzora na mobilnom uređaju vozača kako bi se detektirale eventualne prometne nesreće ili vidljive devijacije s planirane standardne rute putovanja.

Kod inicijalizacije opcije korisnik usluge i vozač primit će notifikaciju s upitom je li sve u redu, pa oboje može prijaviti neki problem ili potvrditi da je sve u redu. Također, RideCheck pomaže i slučaju potrebe za odštetnim zahtjevom kod osiguravajućih društvom. Osim ekspanzije na druga tržišta, u Uberu što se tiče budućnosti najavljuju dolazak dodatnih mogućnosti.