Greyp u rekordnom roku prikupio milijun i pol eura od 700 investitora

U sklopu nove runde financiranja domaća tehnološka kompanija Greyp je dobila 700 predbilježbi od potencijalnih ulagača u svoj kripto-token koji nosi i vlasnički udio

Sandro Vrbanus srijeda, 2. listopada 2019. u 13:36

Investiranje putem digitalnih kripto-tokena reguliranih na financijskim tržištima možda jest novi oblik investiranja, ali je potencijalnim budućim suvlasnicima Greyp Bikesa sasvim prihvatljiv. Tome svjedoči činjenica da je prvih 500 investitora, na koliko je bila ograničena prva runda prikupljanja kapitala putem platforme Neufund, svoja mjesta za ulaganje u Greyp rezerviralo u samo četiri dana tijekom prošloga tjedna.

Zbog velikog interesa i rastuće liste čekanja u Greypu su odlučili svima zainteresiranima dati još jednu mogućnost upisa na whitelistu. Dodatnih 200 mjesta otvoreno je danas u podne, a popunjeno je u samo 45 minuta. Ukupno je, dakle, 700 potencijalnih ulagača "obećalo" u Greyp putem digitalnih tokena uložiti milijun i pol (točnije 1.428.270) eura. Svi oni imat će prilike realizirati svoje ulaganje kada krene prodaja tokena, i to s popustom od 10%.

 

Now, this was pretty fast!!! Filled out additional spots in less than 45 min. Thank you all so very much for believing in the connected future of mobility. Let's do this together! #GreypETO

Posted by Greyp Bikes on Wednesday, October 2, 2019

Svi ostali koji se nisu upisali na ovu listu predbilježbi moći će u financiranju Greypa i kupovini vlasničkih udjela u ovoj kompaniji sudjelovati i nakon 28. listopada, kada će krenuti javna ponuda tokena po punoj cijeni.

Plan Greypa jest prikupiti 5 milijuna eura pri tržišnoj valuaciji od 45 milijuna eura. Drugim riječima, pojedinačnim će ulagačima biti omogućeno posjedovati ukupno 11% dionica kompanije i tako na listu suvlasnika svoje ime upisati uz primjerice Matu Rimca, Porsche i Camel Group.

Vlasnička struktura Greypa
Vlasnička struktura Greypa