BFS 2020: Hrvatskim tenkovima na Las Vegas

Tradicionialno na Bug Future Showu doznajemo kako je bilo na netom završenom CES-u u Las Vegasu i slušamo iskustva startupa koje je Bug tamo odveo kao izlagače

Sandro Vrbanus četvrtak, 6. veljače 2020. u 15:35

Najotkačeniji panel svakog Bug Future Showa onaj je u kojem, sada već tradicionalno, Dragan Petric iz Buga i Bojan Mušćet iz Hrvatskog Telekoma predstavljaju startup koji je koji tjedan prije nastupio na CES-u u Las Vegasu.

Ove godine to je bio pobjednik Idea Knockouta, startup Iron Bull koji proizvodi tenkove za real-life borbe, namijenjene igraonicama i svima koji žele virtualne tenkovske borbe u umanjenoj verziji probati i uživo. Uz predstavnike Iron Bulla, koji su pojasnili ideje i planove koji pokreću njihovo poslovanje s maketama tenkova, na pozornicu su stupili i časnici američke vojske (mornarice, kopnene ili svemirske, tko bi znao?) koji su, dakako, govorili o potrebi postavljanja hrvatskih tenkova na američke granice.

I dok su momci koji izrađuju makete borbenih tenkova, razvijaju poslovanje i traže ulagače i lokacije za otvranje igraonica, stručnjaci za taj posao, morali su se logistički vrlo dobro pripremiti za put u SAD. Prelazak granice s maketama tenkova koji pucaju bio je dodatni izazov, a slanje samo jednog tenka "preko bare" bila je preko 5 tisuća kuna. Čak je bilo i ponešto sukoba s CES-ovom politikom koja ne dozvoljava promoviranje oružja – ipak, sve je prošlo u redu a put u Las Vegas im se isplatio.

Na kraju panela u publiku je lansirana hrpa plastičnih lotpica (ne iz tenkova), a koje su sretnim i spretnim hvatačima donijele nagrade koje je osigurao Hrvatski Telekom.